Valljuk be, az efféle reality show és versengés jó formátum, hisz a verseny drámáján kívül bele lehet keverni vért, verítéket és könnyeket, már ha jól válogatják össze a szereplőket. Pláne, ha a szereplők ismert emberek, vagy legalább néhányszor már feltűntek itt-ott. Nézzük is, kiket sikerült meggyőzni az idei évben:

Ott van mindjárt a 60+-os Delhusa Gjon, aki Pomázon él – megjegyzem, a város már több celebet adott az országnak – kedvesével, Molnár Fannival, aki 22 éves, és meztelenül, szőrén üli meg a lovat.

Dobó Ági nevét sosem hallottam, pedig a  Konyhafőnök VIP-ben remekelt, ő a gyermekei apját, Kiss Csabát hozta magával. A dekoratív hölgy egyébként jogász és ex-szépségkirálynő.

Gáspár Lacit nem kell bemutatni, ő a feleségével, Nikivel érkezett. Róla már előre lehet tudni, hogy elviszi majd a hátán a show-t, ráadásul sokan szeretik. 

Gáspár Laci és Niki

Kefirről, a V-Tech frontemberéről évek óta nem hallottam, mindenesetre ő is beköltözött a csajával, Mihályi Mariannal.

Aztán ott van luxusfeleségből Vasvári Vivien és Szegedi Ferenc (Fecsó), akik a Viasattól igazoltak át, és néhány hónapos gyereküket hátrahagyva vágtattak a villába a gázsiért vagy a hírnévért.

Tokár Tamás keresztpromó keretében van jelen, ő a Fókusz új műsorvezetője, a menyasszonya, Kovács Dóri youtuber.

Solti Ádám a Madách színházban játszik, plusz a Barátok köztben is szerepelt – a csaja, Kis Berni tanuló és háztartásbeli.

Aztán ott van még Sánta Laci és Sánta-Széphalmi Júlia, akik szintén Madáchosok, és a nem várt szereplők: Veiszer Alinda, valamint László Pál, akik esetében két narratívát tudok elképzelni: vagy nagyon sok pénzt ígértek nekik, ami az állás nélkül maradt Alindának különösen jól jött, vagy – ami valószínűbb – egy új műsort a csatornánál. Ők a hatéves Leilát és a még nem egészen másfél éves Jakab Simont hagyták otthon.

A hivatalos verzió szerint Alinda ezt mondta: „Imádok versenyezni és nyerni”. Haha. 

A különböző párosok tehát beköltöznek egy villába – ami azonos a tavalyi helyszínnel, csak áttapétázták a szobákat, és új IKEA-kiegészítők kerültek bele –, ahol 80 négyzetméteres apartmantól kezdve a négy négyzetméteres sátorig terjed az alvási lehetőség. A beköltözés a következőképpen nézett ki: a páros pakol otthon, némi anyázás. „Hol a papucs?” „Minek hozol ennyi arckrémet?” „Hogy fogunk elférni?” „Hol a platform tűsarkúm?” „Úristen, a hörcsög is jön, ugye?” Majd autóba beszáll, villába megérkezik a kufferekkel, és kölcsönös örömködés.

László Pál és Veiszer Alinda

Kivéve Alindáéknál, akik baromira nem engedték be a stábot a kecójukba – gondolom, valami külön dealt kötöttek, hogy esetükben a magánszféra tabu. Ahhoz képest, hogy egy „luxifelcsi” is akad a csapatban, a legmenőbb háza Dobó Ágiéknak van, látszik, hogy ingatlanfejlesztő a férje. 

Közben jönnek az önvallomások, mindenki elmondja, mennyire szereti a férjét/feleségét, mennyire egymásra vannak hangolva, és egyébként is, mennyire fantasztikus az élet, kár, hogy szegény csajokat szinte mind úgy sminkelték és fodrászolták, mintha mindegyik most indulna nagyvadra vadászni az Ötkert-Brklyn-Yellow-tengelyen. 

Molnár Fanni, Kovács Dorottya és Dobó Ági

Az első drámáig nettó 13 percet kellett várni. Ekkor kiderült, hogy a Madáchos klán férfi tagjai között már lezajlott korábban egy konfliktus, nyilvános üvöltözéssel meg a többivel. Gyors vágás, a párok elvonulnak, mindegyik a másiknak susog, hogy „Mi lesz már itten? Úristen, ezekkel három hét!?”

A sátrakra mindenki fintorog, Gáspár Laci közli, hogy ő oda be nem költözik, a többiek hallgatnak.

Persze aztán egy játék keretében lehetett megszerezni a szobákat, amiben kizárólag a szerencse döntött, így teljesen mindegy volt, mennyit küzdöttek a csajok, akiknek cefrébe, sárba, és halszemekbe kellett nyúlkálni, hogy megfelelő ágyra leljenek.

Vasvári Vivien

Ekkor jött a nagybetűs DRÁMA. Volt, akinek sikerült két szobát einstandolnia, másnak viszont egy sem jutott. És akkor következtek a felajánlások, a kavarások: Delhusa közölte, hogy ő kurvára nem erre szerződött, és különben is, azonnal megy haza. Hiszti  lezavarva, mindenki a másik nyakába borul, elvonulás. 

Itt bekacsintott egy kis baki – tán nem figyelt eléggé a szerkesztő vagy a vágó –, mert már azelőtt bekerült egy sátorba Kefirék bőröndje, hogy beköltöztek volna. Magic. Végül lenyugodtak a kedélyek, mindenki boldogan távozott az ideiglenes lakába, hogy újult erővel vethesse magát a következő harcba.

Sebestyén Balázs profin keveri a lapokat, terelgeti a gondosan kiválogatott szereplőket, és ki lehet jelenteni, hogy itt a Vivien-Fecsó párost fogják a legtöbben szeretni és utálni.

Gáspár Laciék már most könnyeikkel ontották tele a villát, a Tokár-Kovács páros olyan színtelen-szagtalan, hogy nem zavart sok vizet, a Solti-Kis páros szintén nem fog nézettségi rekordokat dönteni, Delhusáékat pedig már most lehet utálni, pedig még csak az első rész ment le. 

A hölgyversenyzők

Aztán, hogy az egész működni fog-e, azon múlik, elengedő érzelmet tudnak-e kipréselni a versenyzőkből, illetve, hogy életet lehelnek-e azokba, akikre a leginkább kíváncsi vagyok: Alindáékba. Erre azonban még várni kell pár epizódot.

Minden hétköznap 19:00 órától az RTL Klubon 

Zimre Zsuzsa

Fotókredit: RTL Klub/ Rácz Tamás