1. Tapétázz!

Nem vicc! Emlékszel még azokra a csodálatos tapétákra, amelyekkel a nyolcvanas években dekorálták a lakásokat? Tűző napfényes, hófehér homokos, pálmafás, függőágyas képek, amikkel komplett falakat borítottak be. Miskolctapolcán gyakran nyaraltunk anyámékkal a gyári üdülőben, na, ott aztán nem volt olyan szoba, amelyikben ne lett volna egy idealizált tengerparti kép pálmával. Ha pont olyat már nem tudsz szerezni, lehet kapni modernebbet, szebbet, úgyhogy usgyi, tapétavásárlás, ragasztózás... és néhány nap múlva te is a parton heverhetsz. Fotó a műveletről kötelező!

2. Tévézz!

Van az egyik csatornaszolgáltatónak (én szívből gyűlölöm őket, és rendesen elélveztem, amikor szerződést bontottam velük) olyan oldala, amelyiken egész nap a tengert bámulhatod, ráadásul még zúg is. Mármint a tenger zúg, nem a tévé, vagyis a tenger a tévén keresztül, szóval értitek. Úgyhogy nincs más dolgod, csak előfizetni erre a fosra szolgáltatásra, és ha a neted akadozik is majd, azért ezt a kimerevített képet még mindig nézheted. 

3. Építs medencét!

Mármint nem igaziból, pláne, ha társasban laksz, akkor eléggé nehéz lenne, hanem vegyél egy műanyag lavórt, és rakd ki az erkélyre. Arra ügyelj, hogy akkorát vegyél, amibe belefér legalább a segged. Felfújható gumimedence is jó lesz, attól függ, mekkora az erkélyed vagy a teraszod. Ha nincs egyik se a lakásban/házban, akkor ezt az opciót eléggé bebuktad.

4. Iktasd ki a telefont és az internetet!

Ez se vicc! Két napig teló és net nélkül, semmit se tudni a világról, tényleg felér egy valódi minivakációval. Ezt ráadásul bármikor megteheted, amikor a munkád/feleséged/férjed/gyereked megengedi. Akinek se kutyája, se macskája, (és szerintem ők a világ legszerencsésebb élőlényei) egyértelműen előnyben vannak.

5. Legyél turista!

Pesti vagy, fiam? Nem vennék rá mérget, hogy voltál már a Halászbástyán. Pedig a legkézenfekvőbb és legolcsóbb nyaralás: (bár azért van oda is külön belépőjegy, erre számítanod kell!) turistáskodni a saját lakóhelyeden. Ha pedig sikerül elvegyülni az idelátogatók között, akik eleve rengeteg lóvét kicsengetnek azért, hogy megnézzék azt, amire te rá se bagózol –, akkor istenkirály vagy, mert megvan a spórolás is, meg a feeling is. Ha nem pesti vagy, akkor az még jobb, mert vidéken friss a levegő, és bőgnek a tehenek.

Ezen a képen éppen neked mutatok jó példát, és a Halászbástyán kirándulok - A fotó szerző tulajdonában van

6. Menj haza anyádhoz!

Mikor látogattad meg utoljára a mutert vagy a fatert? Na, ugye! Ha vidéken élnek a szüleid, mint nekem is, akkor szintén nagy mázlid van. Ráadásul nem kell fizetni a szállásért meg a kajáért. Ha anyád vagy apád még jól is főz, akkor megütötted a bingót. Nem kell megszokni a szobát, mert tudod, mit kapsz, ráadásul full grátiszban. Lesz kaja reggel, délben, este, ezek között ezek előtt, és után is, és sokkal jobban fognak neked örülni, mint például Velencében a turistáknak, akiktől nem férnek el az utcán, ezért leordítják a fejüket az ottaniak. 

7. Maradj a seggeden, és ne csinálj semmit!

Amúgy meg minek mennél bárhová, ahol lépten-nyomon emberekbe botolhatsz? Minek akarnál másokkal lenni, de tényleg? Egyedül, otthon, kussban a legjobb, egy jó könyvvel, egy pohár borral, és ha nagyon nyígsz a melegtől, akkor vegyél egy ventilátort, most halomra akciózzák minden második boltban őket.

Szívesen mindent! Szevasztok!

Szentesi

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: iStock by Getty Images/OllyPlu