1.

Borcsa Wonka csokigyár nélkül (még):

Nem mintha nem kellett volna rácsapni a kezükre, amikor behoztam a szemcsiválasztékot, hogy ne nyúlkáljanak, mert én döntök, nem ők. Persze hogy B egyből erre a párducmintásra nyúlt rá, amit tényleg neki szántam, csak nem mondtam meg, hadd izguljon. Aztán amikor felvette, megvolt a dupla öröm: „Jézusom, Éviiii, teljesen úgy nézek ki, mint Johnny Depp a Charlie és a csokigyárból.” Na, ennyi elég is volt a boldogsághoz. Ez a kerek Prada-keret bárkiből csokigyár-tulajdonost csinál, csak tudni kell viselni. Fiala meg tudja.

2.

DTK, a dolce vita

Aki nem látta még DTK-t nyaralni (nemsokára az Elviszlek magammal különkiadásában megnézhetitek), az nem tudhatja, mennyire érzi a tengerpartot, a tengerparton lévő medencét, és az ugyanitt elhelyezkedő koktélbárt. A főni izomból tud nyaralni, nagyon éli a dolce vitát, és jól áll neki a kék szín is. Így hát nem volt kérdés, kié lesz ez a kézzel festett, fa anyagú Dolce&Gabbana szemüveg. Jól áll neki, nem? Hát... de!

3.

Lilla, a pin up girl

Szőcs Lilla kolleginához annyira passzol a pin up stílus, hogyha Amerikában élne, akkor tuti ő volna Betty Boop utódja. Lilla volt az egyetlen, aki előkészült erre a feladatra, és külön outfitet is hozott, na meg direkt sminket készített a fotózásra. A tűzzománcozott Prada napszenyát az ő babás vonalaihoz találták ki. Külön kiemelném a ciklámen rúzs és a kék keret harmóniáját.

4.

Zimre, a rockabilly girl tyúklábmintás szemüvegben

Ki másé lett volna ez a Dolce&Gabbana, mint Zimre Zsuzsáé. Ez a horgolással készített, tyúklábmintás Dolce&Gabbana szemüveg csakis a büszke pomázi, tyúktulajdonos asszonyé lehet, akinek a vörös, agilis színeibe már-már beleolvad ez a csöppet sem visszafogott darab. Zsuzsa úgy képes viselni az extravaganciát, hogy közben mégsem válik frivollá és feltűnősködővé. Szóval lehet utánozni egészen nyugodtan. Pomázi Vajna Timi, Rulez!

5.

Szentesi, a meta-antiszociális exhibicionista

Nem, egy Dolce&Gabbana keretben nem hegeszt az ember, hanem felvértezi magát a világ ellen, és olyan fejet vág, hogy még csak véletlenül se szóljon hozzá senki, még a saját anyja se. Mivel vannak olyan időszakok az ember életében (az enyémben most egészen biztosan), hogy nem akar a kutyához se szólni, és ilyenkor nincs más megoldás, csak egy fél arcot eltakaró napszemüveg. És mivel legyeztetni kell az egót is, kell az is, hogy ez jó feltűnő legyen, és megbámulják. Szörnyű, nem? Az!

Szentesi Éva

 A képek a szerző tulajdonában vannak