1.

Mert ilyenkor van a névnapom. (December 24.) Mondjuk, Jézus kicsit elrontja a bulit a szülinapi partijával, de rendben van, vele szívesen osztozom a szentestén.

2.

Mert ilyenkor van a szülinapom. (Január 13.) Mit szülinap, szülihét, (tavaly ezt a szót lenyúlta tőlem egy bloggerlány, kérem, idén ne tegye, max. forrásmegjelöléssel, thx), mert még jó, hogy egy hétig ünnepelek!

3.

Mert a hó gyönyörű. Akkor is, amikor még éppen csak szállingózik, és nem ért a földre, akkor is, ha szakad nagy pelyhekben, és akkor is, amikor a talajon van már, és mindent betakar. Igazán nem nagy ár ezért a csodaszépségért az a pár nap hét latyak.

4.

Mert lehet édes, dagi hóangyalkákat csinálni benne. Igen, ez külön pontot érdemel.

5.

Mert télen indul az igazi vörösbor time. Imádom a vörösbort, és mivel nyáron nem az igazi, ezért télen annyit iszom, amennyi csak belém fér. Nyugi, nem alkoholizálok mértéktelenül, elvégre én egy tudatos nő vagyok, de a jó vörösbor állítólag hatékony öregedés ellen, amire nem találok jobb bizonyítékot annál, hogy nincs egy darab ráncom se.

6.

Mert télen van karácsony. Sőt, az egész december karácsony. Ami ráadásul már novemberben elkezdődik. Imádom! Mert ez a legszebb ünnep. És igazából már ez az egy ok elég lenne az örömömnek, de van még egy csomó minden más is, amit el se mondtam, hogy miért annyira jó a tél.

7.

Mert lehet hordani a combcsizmákat. (Nyáron ez übergáz lenne, lássuk be.) A randa tangapacskerok helyett a hidegben tényleg nem tudok ennél jobb viseletet a lábnak.

8.

Mert nincs izzadság. És komolyan nem akarok a nyár ellen beszélni, de ez a kellemetlenség télidőben tényleg nem játszik.

9.

Mert lehet hordani bitang nagy sálakat. Ezt itt például – egy barátom szerint – Lenny Kravitztől kaptam. (Nem árultam el neki, hogy tényleg.)

10.

Mert ilyenkor nincsenek kitágult pórusok. Az azért, lássuk be, ez nagy előny. Fontosabb, mint a világbéke.

Na, jó, én ennyi voltam most, de te folytasd a sort, ha te is a tél fangirl táborában csápolsz!

Szentesi Éva

A kiemelt képen kábé négyéves vagyok (már akkor is cukker voltam), és a kedvenc pepita overallomban az anyukámat húzom a szánkón.