-

Hét olyan sütő-főző módszert ajánlok, ami időt és energiát takarít meg. Figyelem, a sütési idők gépenként eltérőek lehetnek. Mindig kövesd figyelemmel a mikróban lévő étel állagát!

1. Süss bacont!

Tényleg! Teríts papírtörlőt egy tányérra, rakd rá a bacont, majd takard be újabb réteg papírtörlővel, hogy ne fröcsögjön. Zéró takarítás, 100% ropogós bacon.

2. Gőzölj zöldséget!

Üvegtál, bele zöldség, lefedem, gyakran még víz sem kell hozzá. Gyorsan megvan, és ugyanolyan ízetlen egészséges lesz, mintha lábosban párolnád.

3. Főzz egy személyre!

A nagy sikerű bögrés süti nyomán számos sós ételre is bukkantam: tésztaételek bögrében (a teljes őszinteséghez hozzátartozik, hogy előre főtt tésztával készül), rántották, rizses ételek, például rizzsel párolt zöldségek.

4. Süss/főzz benne tojást!

Rántotta: Két tojás, löttyintés tej, só, bors, két perc, közben egyszer megkevered. Nem annyira krémes, mint a serpenyős, de jó!

Tükörtojás: Kissé olajozz meg egy tányért, üsd rá a tojást, sózd, borsozd, süsd harminc másodpercig. Inkább a serpenyőt ajánlom, de ez is megteszi.

Főtt tojás: Három percig melegíts vizet egy tálban. A tojás alját szúrd ki egy kis tűvel, különben felrobban, majd közepes hőfokon főzd nagyjából négy percig. Ha úgy szereted, hogy folyósabb a sárgája, akkor ezt neked találták ki!

Buggyantott tojás: Én már csak így készítem! Egy tálkát félig tölts meg vízzel, majd óvatosan üsd bele a tojást. Szúrd ki a sárgáját egy késsel, majd fedd le fóliával és főzd egy-másfél percig. Tökéletes buggyantott tojás lesz belőle!

5. Süss krumplicsipszet!

Gyaluld le a burgonyát, és áztasd hideg vízbe. Mosd is át addig, amíg tiszta nem lesz a a víz. Papírtörlővel szárítsd meg, és ha gazdagabb ízre vágysz, olajjal és/vagy fűszerekkel rendezd el egy tányéron papírtörlőre a szeleteket. Süsd három percig, fordítsd meg, és újra három percig süsd közepes hőfokon.

6. Könnyítsd meg a hámozást!

Dobd a fokhagymát, paradicsomot vagy barackot egy tányérba, és mehet a mikróba harminc másodpercre. Tádáám, máris könnyebb a hámozás!

7. Piríts magokat!

Fenyőmag, dió, mandula, és más. A különbség annyi a sütőhöz vagy a serpenyőhöz képest, hogy egész kevés olajjal össze kell keverni a magokat, hogy a külsejük jobban süljön, mint a belsejük, viszont gyorsabb és egyenletesebb a sütés. Két perc elegendő, aztán egy kis keverés után újabb egy perc alatt megpirulnak a magvak.

Horvát Sára

Kiemelt képünk forrása: Atlas Entertainment