(Hirdetés)

A vörös rúzs életveszélyes, a vörös rúzs nem játék, a vörös rúzs hatalom. Ebből kifolyólag nem lehet csak úgy felpacsmagolni az ábrázatodra. De fellélegezhetsz, mert mutatok neked néhány olyan trükköt, amitől eszeveszett, szupertartós és ellenállhatatlan ajkaid lesznek egy (két, három) szempillantás alatt. Szívesen.

1. lépés: Alapozás 

A háznak alap is kell. A rúzsoknak is. Gondoltad volna? Nem úgy van az, hogy puff neki, bele a közepébe, elő kell készíteni gondosan a terepet. Mégpedig egy alapos arctisztítás-hidratálás-alapozás kombóval. Azt a hülye is tudja, hogy sminkelés előtt jól meg kell mosni az arcunkat, de nem árt, ha le is radírozod az ajkaidat, úgy - láss csodát - eltűnnek róla az elhalt hámsejtek, és sokkal szebb lesz a végeredmény. Ez után jöhet egy könnyű nappali hidratáló vagy egy jófajta BB krém. Nyáron simán elég a színezett, olajmentes arckrém, amit egy leheletnyi púderrel befedünk. Az alapozás az ajkainkra is vonatkozik. Erre lehet felépíteni a rúzst.

2. lépés: Kontúrozás, satírozás

A szájkontúrról egyből a kilencvenes évek ugrik be, ugye? Lehet, de mielőtt még kidobnád a szájceruzádat, hallgasd meg a tanácsom! Ha igazán tartós végeredményt szeretnél (márpedig miért akarnál mást), akkor rajzolj egy szép kontúrt a szád íve fölé egy leheletnyivel, majd - most figyelj! - az egész ajkad satírozd be a cerkával. Ha erre viszed fel a rúzst, akkor még a harmadik fogás után is megmarad a szádon az anyag. A rúzs anyaga ugyanis jobban beletapad a ceruzás rétegbe. Nem vicc. Próbáld ki!

3. lépés: Jöjjön a lényeg!

A rúzs egyik legfontosabb, életbevágóan lényeges alapszabálya, hogy ecsettel kell felvinni. Nem ujjbeggyel, nem a dobozából, hanem az erre kifejlesztett, speciális ecsettel. Mondjuk, az a legjobb, ha eleve olyan terméket választasz, amelyiknek ecsetes a feje, de hát az élet nem kívánságműsor, és sokszor a kedvenc darabjaink nem készülnek olyan verzióban, amilyet igazán szeretnénk.. Emlékszem, egyszer kivonták a kedvenc színemet a forgalomból. Na, az kábé olyan volt, mint a tőzsdén a fekete hétfő, azt hittem, hogy kivetem magam az ablakon. De száz szónak is egy a vége, pörköltet nokedlival, fehér bort szódával, rúzst pedig ecsettel.

4. lépés: Mosolyogj, mert van miért!

Elárulok egy titkot a vörös rúzsról: ez a szín optikailag fehéríti a fogaidat. Persze az kellemetlen, ha a fogad „olyan" lesz, de erre is van megoldás: harapj rá egy papír zsebkendőre, vagy (nem viccelek) kapd be a mutatóujjad, és bentről kifelé húzd ki, úgy, hogy közben belülről törlöd a felesleges rúzsmennyiséget. Ezek után már nincs más dolgod, csak mosolyogj ezerrel, mert van miért!

Aztán még lehet majomkodni egy kicsit a szponzorált laptoppal, ami tényleg sokat segít nekem nap mint nap, ezért igazán megérdemli, hogy megmutassam nektek:

Szerintünk senki máshoz nem illik annyira a termékelhelyezés, mint a mi Szentesinkhez!

Rúzsfoltmentes mosolyú hétvégét kívánok!

Szentesi Éva