Tom Cruise a révfülöpi kertmoziba is berepül

Azon kevesek közé tartozom, akik harminchárom évet éltek le úgy, hogy nem látták a Top Gunt (sorry, not sorry). Ettől még értem, miért örülnek annyian az új résznek, amit egyébként én is szívesen megnéznék (de a férjem szerint anélkül, hogy láttam volna az elsőt, nagyjából szentségtörés lenne).

Nos, aki viszont látta az elsőt, de még nem látta, vagy újra megnézné a Top Gun: Maverick című folytatást, az nem is választhatna jobb helyet hozzá július 4-én, mint a révfülöpi Szigeti kertmozit, ahol a filmélményt a Balaton látványa teszi igazán különlegessé. A moziműsort és a bővebb infókat ITT találod.

Csillag születik Lady Gagával Felsőszentivánon – PikNik Mozi országszerte

„Hozd magaddal a kedvenc plédedet, egy kis rágcsálnivalót, és nézz meg egy jó filmet a csillagos ég alatt!” – szól a Piknik Társulat jelmondata. Egy egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően idén nagyjából 70 településen tartanak ingyenfilmvetítéseket.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bagi Vivien (@vivien_bagi) által megosztott bejegyzés

Július elsején Felsőszentivánon például az elmúlt évek egyik nagy filmsikerét, a Csillag születiket lehet megnézni Lady Gaga és Bradley Cooper főszereplésével (a zsepit ne hagyd otthon), július 8-án Pápán a Vissza a jövőbe lesz műsoron, 9-én pedig a Bolondok aranya látható majd Bugyin. A települések és a filmek teljes listáját ITT találod.

E. T. ezúttal a II. kerületből telefonál haza

A Budapest Kertmozi fővárosszerte több helyszínen várja a filmkedvelő közönséget. A II. kerületi Klebelsberg Kultúrkúria az idén csatlakozott a hálózathoz, és milyen jól tette, hiszen a budai hegyek által körülölelt, festői környezetben elterülő, hajdani Klebelsberg-birtokon a mozizás is páratlan élmény. Olyan klasszikusokat nézhetsz meg itt, mint az E. T., a földönkívüli, vagy az eredeti, ’84-es Szellemirtók. De a teljes, nyári műsort ITT találod.

Egy igazi klasszikus a Balatonnál: nézd újra a Pogány Madonnát

Gyerekkorom egyik meghatározó filmélménye volt a Pogány Madonna, nálunk ugyanis ha Bujtor István-film ment a tévében, nem lehetett elkapcsolni (hol volt akkor még a 12-es karika).

Pár éve volt szerencsénk azzal a hajóval szelni a Balaton habjait, amelyen a filmet is forgatták, most pedig itt a lehetőség, hogy július 5-én igazán autentikus környezetben, a Balatonakali Kertmoziban idézd fel a film kultikus jeleneteit. Emellett még olyan mai alkotások is műsoron vannak a kertmoziban, mint A játszma (Gyárfás Dorka írt róla korábban) vagy Javier Bardem új filmje, A jó főnök, ami hamarosan a hazai mozikba is megérkezik. A teljes kínálatot ITT találod.

Partmozi háttérben a Dunával – Fellini Római Kultúrbisztró

A fővárosban az egyik legszebb környezettel kétségkívül a Fellini Partmozi büszkélkedhet, háttérben a Dunával. Itt szerdánként várnak új filmekkel, az aktuális alkotásért pedig érdemes figyelni az oldalukat. Ha rám hallgatsz, nem árt előbb érkezni, hogy még a film előtt egy frissítő társaságában gyönyörködhess a Dunában.

Zalakarosi Kertmozi Elvisszel és a Minyonokkal – meg sok más izgalmas, új filmmel

Igazi családi mozival nyitja a szezont a Zalakarosi Kertmozi: július elsején a gyerekek körében népszerű Minyonok legújabb kalandjait élvezheti a közönség. Hogy őszinte legyek, nekem egyértelműen Gru a kedvenc szereplőm, és aki hozzám hasonlóan érez, annak valószínűleg bejön majd a Minyonok: Gru színre lép című legújabb rész. De azért azok a felnőttek se keseredjenek el, akikből kiveszett a rajzfilmek iránti rajongás, a kínálatban felnőtteknek szánt alkotásokat is találhatnak. Mint például az Elvis című filmet, amiről Szentesi kolléganőm írt korábban. Bővebb információkat és a moziműsort ITT találod.

A Pál utcai fiúk (is) visszatérnek a nyolcba – Az Orczy-parkban pedig mozizni (is) jó

No, de nem kell „egészen” Budáig menni, ha a fővárosban szeretnél szabadtéren filmeket nézni.

Az Orczy-park pezsgő kulturális életéből ugyanis a koncertek mellett a moziélmény sem maradhat el: a tó partján egész nyáron ingyenvetítésekkel várnak mindenkit csütörtökönként.

Holnap egy igazi klasszikust, a Meseautót játsszák fél kilenctől, jövő héten A nagy generáció című magyar film látható, azt követően pedig A Pál utcai fiúk című, 1969-es Molnár Ferenc-regényadaptációt lehet megnézni. A teljes műsort ITT találod.

Filákovity Radojka