Jamie Lee Curtist 64 évesen már a PR-guruk sem tudják megzabolázni, azt mond, amit akar, és ami őszintén fakad belőle. Tavaly ősszel például a saját új horrorfilmje kapcsán is mindenütt elmondta, hogy nem szereti az ijesztgetős filmeket, és az öncélú horrorról nem is akar beszélni – több ilyen filmet készíteni sem hajlandó, elég volt neki a 8 Halloween-epizód –, hanem csak a valódi rettegésről, a valódi fenyegetettségről, ami szerinte nagyon is jelen van a mai életünkben – szerte a világban.

„Én nagyon könnyen megrémülök. Ha megnézed a gyerekkori képeimet, folyton halálra rémültnek tűnök rajtuk” – mondta a Cadena SER spanyol adónak az új filmje kapcsán. „Nem szeretem az ijesztgetős filmeket, egyiket sem, de talán ezért is vagyok jó bennük, mert a reakcióim valóságosak, nem gyakoroltam be őket. Egyszerűen csak reagálok a helyzetre. Mert egy elképesztően érzelmes ember vagyok, a zsigereimben érzem a veszélyt és a fenyegetést, amiből ma rengeteg van a világban. Valódi fenyegetésből.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jamie Lee Curtis (@jamieleecurtis) által megosztott bejegyzés

Ezután tért át – meglepetésszerűen – a lányával kapcsolatos tapasztalatokra:

„Van egy transznemű lányom. Őt valódi fenyegetés éri pusztán azért, mert létezik. Vannak emberek, akik meg akarják semmisíteni – őt és a hozzá hasonlókat. A gyűlöletük foka olyan, mintha nem tanultunk volna semmit a fasizmusból. Mintha nem láttuk volna, hová vezet… emberi lények kiirtása. Ez engem megrémít.”

És ekkor belenézett a kamera lencséjébe, és teljesen spontán ezt a beszédet intézte a nézőkhöz: „Jamie Lee Curtis retteg. És neked is kellene. És Jamie Lee Curtisnak van hangja, amit megpróbál használni. És neked is kellene. Mert így változunk. És így tudunk változtatni a dolgokon. Hogy gondolkodunk, tanulunk, és hallatjuk a hangunkat. Felhívjuk a figyelmet jelenségekre, és harcolunk ellenük.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jamie Lee Curtis (@jamieleecurtis) által megosztott bejegyzés

Curtis egyébként nem először tette ezt a lányával, Ruby Guesttel kapcsolatban sem: 2020-ban álltak ki először a nyilvánosság elé, majd egy hosszabb interjút adtak a People magazinnak, amiben elmondták, hogy Ruby már tizenévesen érezte, hogy más testbe született, mint amiben otthon érezné magát, de egy negatív terápiás élmény hatására csak a huszonévesként merte ezt felvállalni. Ebben segítségére volt a társa, aki ma már a felesége, és a tudat, hogy a szülei mindenben mellette álltak eddig.

Jamie Lee Curtis pedig azzal egészítette ki, hogy azért követett el hibákat anyaként (például még sokáig véletlenül a régi nevén szólította, vagy hímnemű személyes névmással említette a gyerekét), de az sosem volt kérdés, hogy támogatnia kell. „Másoknak segíteni mindenkinek kötelessége. Nem hiszem, hogy ez csak a mi családunkról szól, ez az emberi feladatunk. Én nagyon büszke mamája vagyok Rubynak, most aztán még inkább, mint valaha.”

Majd így folytatta:

„Csak annyit mondok: ez a mi családi történtünk. Nem akarunk semmit ráerőltetni senkire. Én azért vagyok itt, hogy támogassam Rubyt, mert ez a dolgom. Ugyanúgy, ahogyan szeretem és támogatom a nővérét, Annie-t az ő útján.

És hálás tanítvány vagyok, mert rengeteget tanulok Rubytól. Folyamatosan beszélgetünk, és mindig csak azt kérdezem: hogyan csinálhatnám jobban.”  

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jamie Lee Curtis (@jamieleecurtis) által megosztott bejegyzés

Tavaly májusban aztán Ruby egy szűkkörű, jelmezes ceremónia keretében házasodott össze a kedvesével, Kynthiával a szülei kertjében, amiről a színésznő több Instagram-posztot is készített, majd a Halloween Ends októberi premierjén mindkét lányával együtt pózolt a vörös szőnyegen.

Legújabban pedig azzal dobta fel az internetet, hogy délutáni matinékoncertet javasolt a kedvenc zenészeinek: a Coldplaynek, Bruce Springsteenek és a U2-nak, és akkor akár tarthat öt órán át is szerinte, mert fél nyolcra már otthon lesz, ágyban. 

Komolyan mondjuk, érdemes őt követni, mert az utóbbi idők egyik leghitelesebb, legbölcsebb és legszórakoztatóbb közéleti karaktere!

Források: ITT, ITT és ITT

Kiemelt képünk forrása: Getty Images/ Kevin Mazur / Contributor

Gyárfás Dorka