1. Imádom a bendőjét!

Apám mesélte, hogy akkor tudta egészen pontosan, hogy el akarja venni a mamámat feleségül, amikor a Szovjetunió összeomlása után megnyílt az első McDonald’s Moszkvában, és az anyukám egy ültő helyében bevágott hat Big Macet.

2. A zugéneklő

Az autójában felejtettem a kedvenc cédémet (Scenes From a Memory, Dream Theater). Nem volt egy nagy rajongó, de a kedvemért elviselte. Az egyik nap épp telefonon beszéltünk miközben vezetett, majd amikor elbúcsúztunk, elfelejtette letenni. Vártam pár másodpercet, és hallottam, hogy a cédémmel együtt hangosan énekel.

3. Négy keréken guruló gondoskodás

Épp egy pároknak meghirdetett golfversenyről tartottunk hazafelé autóval. Útközben megálltunk ebédet szerezni. Miközben vezettem, átnyújtott nekem egy tökéletesen kicsomagolt hamburgert, amit így fél kézzel is meg tudtam enni. Nem tudom, miért, de ettől úgy éreztem, hogy szeretve vagyok, gondoskodnak rólam, és abban a pillanatban nagyon boldog voltam. Ez egyébként jellemző a kapcsolatunkra. Imádunk utazni, és bárhol is állunk meg, mindig gondoskodik róla, hogy kényelmesen tudjak enni. Van abban valami, hogy miközben te az utat nézed, a feleséged szalvétát terít a lábadra, beteszi a sült krumplit a pohártartóba, és előkészíti a hamburgeredet. Tíz éve vagyunk együtt, két éve házasodtunk össze.

4. Hogyan tudnék élni nélküled?

Épp múlt pénteken volt 39 éve, hogy a szüleim találkoztak a mozi előtti kígyózó sorban. A mamám barátnője ismerte a papámat egy másik haveron keresztül, és ő mutatta be őket egymásnak. A papámat mindenki olyan igazi „rossz fiúnak” ismerte, a mamám pedig épp ezidőtájt komolyan fontolgatta, hogy apácának áll. Nyilván elkezdtek randizni...

Pár hónappal később a mamám egy csomót talált a mellében. Az apukám nagynénje nagyon fiatalon hunyt el mellrákban, úgyhogy ettől a hírtől teljesen bepánikolt. Az anyukám melléből végül eltávolították a daganatot, amiről szerencsére kiderült, hogy jóindulatú, de addigra apám már elszaladt, és vett egy eljegyzési gyűrűt.

Mindig azt állítja, hogy ezt már abban a percben elhatározta, amikor meglátta anyukámat. De ha iszik egy-két pohár bort, akkor azt is el fogja mondani, hogy látta, milyen lenne az élet nélküle. És hogy úgy bizony nem sok értelme lett volna.

Soha nem vitatkoznak, mindig együtt csinálják a házimunkát, és anyukámnak minden egyes alkalommal megdobban a szíve, amikor apám hazajön a munkából.

5. Kard ki kard!

Amikor még nagyon fiatal voltam, vettem egy pár kardot. Nos, az az igazság, hogy még mindig megvoltak, amikor (az azóta már) a feleségem beleegyezett, hogy feljön a lakásomra. Ezért úgy döntöttem, hogy a kardokat inkább eldugom a szekrénybe, hiszen egy felnőtt férfi mégis, miért tartana ilyeneket otthon? Végül az történt, hogy egyszer csak – valami után kutatva – a lány belenézett ebbe a bizonyos szekrénybe, én meg hirtelen azt hallom: „Hát, ez meg mi az ördög? Vannak kardjaid? ÉS EZEKET MIÉRT DUGTAD EL??!” Már fel voltam rá készülve, hogy porig leszek alázva, de ehelyett a kezembe nyomta az egyiket, és a másikat meg elkezdte lóbálni. Abban a pillanatban tudtam, hogy el akarom venni feleségül.

6. Végtelen történet

Az első randink 12 órán át tartott, mert egyszerűen képtelenek voltunk abbahagyni a dumálást. A második randinkon elvileg csak vacsorázni mentünk volna, de két napig tartott. Amikor hazament, úgy éreztem, nem tudom elképzelni az életemet nélküle. Iszonyatosan örültem, amikor kiderült, ő is hasonlóképpen érez.

7. A vicces lány

Amikor először meséltem apámnak az új csajról, akivel randizom, vicceskedve csak annyit kérdezett: „Mi a neve? Mivel foglalkozik? Mekkora a melltartó mérete?”

Ezt aztán elmeséltem a lánynak, csak hogy felkészítsem apám humorára, és ő irtó mulatságosnak tartotta a dolgot. Úgyhogy az első alkalommal, amikor bemutattam őket egymásnak, a következőket mondta: „Helló, Stephanie vagyok, főiskolás és B kosarat hordok.”

Apám majd elsüllyedt, anyám majd megszakadt a röhögéstől, én pedig tudtam, ez bizony szerelem.

8. Ásó, kapa, rókakoma válasszon el bennünket!

Az egyhónapos ázsiai hátizsákos túránk harmadik napján egy koszlott bangkoki szálláson voltunk, amikor a csajomnak nagyon csúnya ételmérgezése lett. Alul-felül jött ki minden 24 órán keresztül.

Természetesen én lettem az ápolószemélyzet. Újratöltöttem a vizes palackját, levest hoztam neki az étteremből, és – ami a legfontosabb – rendes időközönként kiürítettem a szemetest, amibe belehányt.

Aztán egyik alkalommal, amint épp a hányós vödröt hoztam vissza tisztán, amikor beléptem a szobába, már elaludt. Ránéztem, és arra gondoltam: „Engem ez egyáltalán nem zavar. Bármit megtennék érte. El akarom venni feleségül.”

Ő egy undorító, hányós tündérke, de az én undorító, hányós tündérkém. És azóta sem bántam meg.

9. Anya csak egy van

Amikor a fiam mamának szólította. Az exem faképnél hagyott minket, amikor a gyerekem még csak négy hónapos volt.

10. Tűzön, vízen, szemetesen át

Aznap, amikor lelépett a munkahelyéről, hogy segítsen nekem egy teljes kukát átfésülni. Véletlenül kidobtam a kulcsomat, miközben a kocsim takarítottam.

11. „Én is”

Egyszer csak ránéztem, és mosolyogva arra gondoltam: „Nahát, tökre el bírnám képzelni, hogy az életem hátralevő részét vele töltöm”. Mire ő megkérdezte, mire gondolok. „Á, semmi” – válaszoltam. Pár pillanattal később rám nézett, és azt mondta: „Figyi...” „Igen?” – kérdeztem. „Én is.”

Ez volt az a perc, amikor tudtam. Akkor még csak három hónapja randiztunk. Ma már nyolc éve házasok vagyunk, és van két csodálatos gyerekünk.

 

Fiala Borcsa

 

Forrás: Reddit

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/Ground Picture