Nehogy már a férfiak mondják meg a nőknek, hogyan kell viselkedniük! Nehogy már csak a nőknek lehessen ezt kívülről megmondani! Nehogy már egy férfi tudja, hogyan kell növelni a nő önbizalmát!

Novák barátnőmmel a múltkor rábukkantunk egy oldalra, amely Női Önbizalomedzőnek nevezi magát. A kifejezés így helyes, és így nyeri el méltó értelmét, ugyanis nagybetűvel írja mindkettőt. Az oldalon netről lelopott leszedett stockfotókra színes-szagos baromságokat kasíroz, olyan mértani pontossággal, hogy még a „márkanév” is odaférhessen az okosságok mellé... roppant ízléstelenül. A „gondolatokat” a Nagy Önismeretfejlesztő Ezoterikus Bibliai Kör Országos Egyesületéből tulajdonították el, de ez a tény már semmit nem oszt vagy nem szoroz a dolgon.

A kedvencem pedig az a két mondat, amikor... na, ezt figyeld: „És bár akaratos, törekvő, határozott vagyok, de nő vagyok. És ha te igazi pasi vagy, akkor pontosan tudod, hogy kell engem kezelni.” Meg ez: „Minden jól nevelt nő leplezi az érzéseit. Ez igen hasznos, különösen a férfiakkal szemben. Ha egy férfi tudja, hogy mit érzel, hatalma van feletted.” 

Beszarok, komolyan.

De, tudjátok mit? Egy kicsit fordítsuk meg a dolgot. Tulajdonképpen nemcsak hiánypótlónak, hanem kifejezetten inspirálónak tartom a Női Önbizalomedző működését! Olyannyira, hogy...

... hogy mi is vettük a bátorságot, levontuk következtetéseket, rájöttünk, felismertünk, megvilágosodtunk... és most megosztjuk tudásunkat a nagyérdeművel. (Ezen a ponton kérlek szépen, kedves olvasó... azaz, Kedves Olvasó, hogy ha magadtól nem vagy tisztában az irónia fogalmával, akkor gyorsan lapozd föl az értelmező kéziszótár vonatkozó fejezetét. Köszönöm.)

Szakembereink tisztában vannak a tutival, és vannak olyan nagyvonalúak, hogy nem tartják meg maguknak a tudást. Hanem megmondják, hogyan is kell fejleszteni a férfi önbizalmat. Bocs, Férfi Önbizalmat. És, hogy minden férfi magára ismerhessen benne (elvégre a férfiak úgyis, mint embercsoport szerencsére pontosan olyan homogén masszaként jelennek meg, mint a nők), átlagoltunk. Higgyétek el, nekünk is könnyebb így, hiszen mi, gyenge nők, csak így tudhatjuk meg, mit érez egy férfi. Aki mégiscsak a teremtés koronája, és mint tudjuk, felfelé nem lát az ember. 

Na, komáim, akkor lássuk, miképpen is fejleszthető az elhanyagolt, alulértékelt Férfi Önbizalom 8+1 pontban:

1.
Éhesen nem lehet gondolkodni. Éhesen nem lehet érezni. Ha éhes vagy, és a nőd nem vár otthon meleg vacsorával, akkor bizony rossz asszonyt választottál. Cseréld le egy olyanra, aki értékel!

2.
Ha a nő jobban szereti saját magát, mint téged, akkor túl sok az önbizalma (vagy túl sok Szex és New Yorkot nézett). Egy ilyen nővel nincs dolgod.

3.
Ne feledd, a félelem soha nem a valóság, hanem választás. A te választásod. Ha félsz a nőtől, akkor nem beszari vagy, csak az agyad képzel el valamit, ami nem a valóság. Tehát nem létezik. Mint ahogyan az erős nő is egy oximoron.

4.
Aki a másik szívével játszik, annak kicsi a pöcse. Ne legyél kispöcsű, játssz inkább a sajátoddal!

5.
Minden erős, önbizalommal telített férfi múltjában van egy köcsög nő, aki jól megszivatta.

6.
Tudd, hogy gyönyörű nőt pénzen bármikor vehetsz. Viszont olyat, akinek esze is van, csak akkor, ha elegendő önbizalommal rendelkezel. Jelentkezz hozzánk önbizalomtréningre!

7.
A nő akaratos, törekvő és határozott. Mindegyik ugyanilyen, csak a mellméretük más, hogy kategóriába sorolhasd őket. Éppen ezért kösd föl a gatyád, haver, és készülj föl, mert háborúba mész, ha nővel kezdesz! Akár kis mellűvel, akár nagy mellűvel.

8.
Erős vagy. Mert férfi vagy. Néha neked is szükséged lehet arra, hogy valaki megfogja a kezed, megcirógassa az arcod, és megvigasztaljon. Ezt viszont másnap el ne meséld a haveroknak, mert kiröhögnek!

+1
A férfi önbizalom olyan, mint a gyémánt, a lábunk előtt hever, csak le kell hajolni érte.

Szívesen. 

Még egyszer mondom, a fönti 8+1 pont poén. Vicc. Irónia. 

De a Női Önbizalomedző komolyan gondolja. Bizony, Joós Pista és a Szabó Peti kapaszkodhatnak a székükbe, itt van ugyanis az újabb macskajancsi, aki hangosan követeli a trónjukat. Üres, röhejes, és szánalmas baromsággyárában futószalagon készül az önbizalom... és ha valaki komolyan gondolja, hogy önbecsülésre van szüksége, akkor pénzt is fizethet az összeollózott közhelyekért. Természetesen.  

Vajon ha a fönti mondatokat színes papírra másolom, készítek nekik egy Facebook-oldalt, és elkezdem hirdetni, hogy „mi tudjuk a tutit”, vajon hányan állnak be mögénk? Mennyi idő kellene ahhoz, hogy egy szép nagy rajongói tábort gyűjtsünk össze?

Vagy a férfiak eleve kinevetik, ha valaki az ő önbizalmukat szeretné fejleszteni?

Tudjátok, mit? Kipróbáljuk. Kísérlet... indul!

Szentesi Éva

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Unsplash/Jens Lindner