WMN Ügy
WMN Ügy

Meddig lehet még lefelé csúszni? – A legszegényebbek kiszolgáltatottsága a koronavírus idején

WMN Ügy – 2020.04.13. – BG

Ferenc pápa frissen megjelent gondoltaival ajánljuk figyelmetekbe ezt a cikket: „A szegények látása azt jelenti, hogy visszaadjuk nekik az emberségüket. Ők nem tárgyak, nem hulladékok, hanem személyek. Nem folytathatunk jóléti politikát, mint az elhagyott állatok esetében. Pedig sokszor a szegényeket úgy kezelik, mint az elhagyott állatokat. Nem folytathatunk jóléti és részleges politikát.”

Akik kiestek a frontvonalból, és akik az utolsó szalmaszálakba kapaszkodnak – ilyen a vendéglátósok helyzete itthon a koronavírus idején

WMN Ügy – 2020.04.10. – DD

A járvány terjedése is nagyon ijesztő, azonban a betegség hatalmas veszélyt rejt azok számára is, akiket anyagilag küldött padlóra a hirtelen tövig nyomott fék.

„Sokan elkezdték most a privát szférát kiszolgálni, de szerintem az egészségügy prioritást élvez” – Interjú Kőrösi Gáborral, az orvosi arcpajzs „feltalálójával”

WMN Ügy – 2020.04.09. – GyD

Így segíthetsz te is megvédeni az egészségügyi dolgozókat attól, hogy a munkavégzés közben elkapják a koronavírust.

Barabási Albert-László: A járvány kezelése csak egy dolog, de közben a társadalom egy nagy százalékát kisemmizzük

WMN Ügy – 2020.04.08. – DTK

„Ennek a járványnak óriási ára lesz; a fertőzésben elhunytak aránya elhanyagolható lesz azokéhoz képest, akik a gazdasági és társadalmi hatások miatt nem fogják túlélni ezt a krízist” – Barabási Albert-László világhírű magyar hálózatkutató elképesztően fontos webes előadását D. Tóth Kriszta írta meg. Ha csak egyetlen cikket olvasol el ma a járványról, akkor ezt, de végig:

Be lehet árazni egy gyermeket? És, ha igen, mi az ára? – Új sorozat a béranyaságról

WMN Ügy – 2020.04.03. – SzÉ

Szentesi megnézte az első részt, és ezt gondolta róla:

Gyerekbántalmazás a négy fal között – Mit tehetsz, ha sejted, hallod, látod?

WMN Ügy – 2020.04.03. – GySz

Minden tizedik magyar gyereket veszélyeztet az otthoni bántalmazás – most jobban, mint bármikor. A gyermekvédelem csak korlátok között működik, a családok nagy része pedig össze van zárva. A védelem a közösségeken (is) múlik.

„Az egészségügyi dolgozóknak olyan döntéseket kell meghozniuk olykor, amely a laikusok számára felfoghatatlan” – Ki segít a segítőknek?

WMN Ügy – 2020.03.31. – KAd

„Előállhat egy szélsőséges döntéskényszer, hogy kit lélegeztessen az orvos, és kit hagyjon meghalni. Ez óriási trauma a segítőnek is. A gond az, hogy az ilyen traumákat utólag megosztani sem könnyű.”

Legkedveltebb

WMN közösség

Podcast