A Korszak második részében is két egymáshoz kapcsolódó, ám a témát más szemszögből vizsgáló vendéggel találkozhatunk, most éppen a Dívák című, díjnyertes dokumentumfilm egyik főszereplőjével, a lehengerlően önazonos Stumpf Emesével, valamint az elismert művészetterapeutával és drámainstruktorral, Szendrey Gittával.

Bár merőben más szálak kötik őket a mentális egészség kérdéséhez (Emese esetében a személyes útkeresés, míg Gitta számára a szakmája), ugyanolyan fontos szereplői annak a diskurzusnak, ami az utóbbi időben Magyarországon is elindult a témával kapcsolatban. Nem beszélve arról, hogy mindketten az alkotás terápiás lencséjén át igyekeznek megközelíteni a saját és a generációjuk lelkiállapotát. Tudatos, bölcs nők, akiknek legalább annyira fontos önmaguk megismerése, mint másnak a reggeli kávé, és a megszerzett tudást bármikor készen állnak megosztani azzal, akinek szüksége van rá.

Szóba kerül az is, hogyan változott az internet korában a mentális betegségek megítélése. Nyitottabbak-e a mai fiatalok arra, hogy dolgozzanak magukon, és ha igen, miképp kérnek segítséget? 

Van-e összefüggés a gyógyulási folyamatok és a művészet között? Segíti egymást a kettő? És vajon nekünk van társadalmi felelősségünk abban, hogy segítsünk egymásnak? Többek közt ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz a Korszak második epizódjából.

Ha kíváncsi vagy egy őszinte generációs látleletre, vagy csak szeretnéd megtudni, hogyan kapcsolódj jobban önmagaddal, tarts velünk!

Nyáry Luca és Taraczky Mila