Négy adventi vasárnap, négy édes mese, négy szuper színész előadásában. Kevés projektünk lopta be magát annyira a szerkesztőség tagjainak szívébe, mint az első gyerekeknek készült videósorozatunk. Tóth Flóra videószerkesztő és Both Gabi meseíró, olvasószerkesztő lázas izgalommal cipelték be a jobbnál jobb mesekönyveket a WMN irodájába az elmúlt hetekben. A tárgyalónkban felolvasóversennyel egybekötött tüzes vita folyt, hogy melyik négy mese kerüljön be a válogatásba, és melyiket ki mondja el.

Végül kiválasztottunk három kortárs magyar és egy angolból fordított mesét, elküldtük őket a felkért színészeknek; Thuróczy Szabolcsnak, Peller Annának, Scherer Péternek és Pokorny Liának, aztán izgatottan vártuk a forgatást. Ahol végül minden összeállt.

Úgyhogy most azt kérjük tőletek, pár percre tegyetek le mindent, helyezkedjetek el kényelmesen, és hallgassátok meg Harcos Bálint Szofi és a Mikulás című meséjét Thuróczy Szabolcs előadásában. És ha nincsenek ott éppen a gyerekek, akkor hagyjátok, hogy pár percre ti is azzá váljatok (végre, újra). Jó szórakozást!

Köszönjük a mesés helyszínt a Metrodomnak!