Pócsi Botond nem ideges típus. Amikor megtudta, hogy előre nem látható forgalmi és telekommunikációs akadályok miatt késni fogok néhány percet a felvételről (köszi, Merkúr-retrográd!), fogta a fülhallgatóját, beült a stúdióba, és elfoglalta magát. 

Gondolom, bőven volt tennivalója: sorra jelennek meg a dalai a magyar könnyűzene legkülönfélébb szereplőivel.

Azahriah, Beton.Hofi, Halott Pénz, OHNODY, Miller Dávid, Lil Frakk, kristoaf, ibbigang, Solére, Ajsa Luna, Kolibri, YaBalka – a legnagyobb nevektől a legfrissebb underground arcokig többtucatnyi előadóval dolgozott már, és nem véletlen, hogy ezeket a dalokat közös számként jegyzik. A műsorban elmagyarázza, miért.

Marge Zsuzsi épp a Popfilterben zengett ódát arról, milyen felszabadító élmény volt vele dolgozni, de akárkitől kérdeztem a Popfilter előtt, csupa jót hallottam róla szakmailag.

Emberileg meg híresen visszahúzódó (bár ezt árnyalja az adásban), így aztán sejtettem, hogy nem lesz könnyű dolgom, ha többet szeretnék megtudni róla annál a kevésnél, amit eddig elárult magáról. 

A felvétel előtt néhány nappal a telt házas Budapest Park színpadán (Azahriah előzenekaraként lépett fel) figyeltem, ahogy belakja új, egyre komfortosabb szerepét, az előadóit, amivel nem titkolt szándéka, hogy változtasson azon, ahogyan idehaza a producereket kezelik. (Leginkább: fantomként.) Azt mondja, ebben segít neki az ominózus maszk, azzal a fején olyasmire is képes a színpadon, ami amúgy nem biztos, hogy menne.

Halk szavú, de pazar humorú, önironikus interjúalany, aki nem gondolja túl önmagát, de amióta a zene a fő tevékenysége, nagyon is odafigyel arra, mit miért csinál szakmailag. Beszél arról, hogyan alapozhat ma valaki megélhetést a produceri munkára, és hogy miért költözne legszívesebben vissza Tiszadobra néhány kutyával, macskával meg mosómedvével.

Ha engem kérdeztek: az egyik legkülönlegesebb interjúalanyom, akinek épp most kezd beérni tízévnyi munkája. 

Hallgassátok őt is meg a zenéit is – igaz, azok elől manapság úgysem lehet kitérni. Szerencsére.

A Popfilter további epizódjait itt találod: 

Csepelyi Adrienn