Nem próbálok elfogulatlannak tűnni: imádom, ahogy Schoblocher Barbara a színpadon – és azon kívül – létezik. Egyszerre szelíd és vad, ezernyi arca van, és amellett, hogy hisz a folyamatos megújulásban, teljes mértékben önazonos.

A Popfilterben sok olyasmiről mesélt, amit eddig talán sohasem mondott el magáról, de legalábbis biztosan nem ilyen mélységben.

Mesélt személyiségfejlődésről és művészi őszinteségről – például, hogy mennyire kell beengedni a rajongókat egy-egy dal születésének hátterébe, mi ennek a kockázata, és miért éri meg felvállalni akkor is, ha nehéz.

Beszélt az angol és magyar szövegekhez fűződő félelmeiről és az indie közegben korábban élt sztereotípiákról, illetve arról, milyen volt az egykori sikerzenekar, a Jacked tagjaiból megalakult Blahalousiana énekesnőjévé válni. (Spoiler: hónapok teltek el, mire leesett neki, hogy ezek a zenészek azok a zenészek…)

Azt is elmagyarázza, miért szokta visszanézni a koncertfelvételeket, és hogyan elemzi ki a saját teljesítményét. Előre mondom: elképesztő.

A mai adásban tehát lesz minden környezettudatosságtól a divatig, szerelemtől hangképzésig, konteótól átadott értékekig, társadalomkritikus szövegektől színes kalapokig.

Hallgassátok szeretettel – a végére (vagy inkább rögtön az elején) kiderül, miért imádom ennyire Barbit.

Csepelyi Adrienn

A Popfilter további epizódjait itt találod: