1. Követőtábora elképesztően aktív, és ő nagyon tudatosan építi, fontosnak tartja, hogy értékes tartalmat készítsen: beavatja őket saját pánikbetegségének részleteibe, harcosan kiáll a melltartómentes életért, mert szerinte rengeteg nő csakis a társadalmi elvárások miatt kényszeríti magát egy olyan ruhadarab viselésére, ami egyébként számára kényelmetlen.

Mint mondja, őt már nem lehet megbántani azzal, hogy a mellméretét gúnyolja valaki, ráadásul azok, akiknek nagy a mellük, ugyanúgy testszégyenítésben nőnek fel, csak a skála másik végpontján. Szeretné felszámolni ezeket az ostoba és káros előítéleteket.

2. Évek óta küzd pánikbetegséggel. Mivel nem talált olyan magyar nyelvű videót a YouTube-on, amelyben konkrét, azonnali segítséget kap az, akinek pánikrohama van, ő maga készített egy ilyet. Azt mondja, azért szerette volna ezt megcsinálni, mert saját tapasztalatai alapján pontosan tudja, mi esne jól annak, akinek épp pánikrohama van. 

 „Azt akartam, hogy legyen valaki, aki roham közben virtuálisan megfogja a kezem, és segít, hogy mit csináljak.” 

3. Viktória szerint sajnos idehaza a pszichológus sokak számára luxus, az emberek jelentős része nem engedheti meg magának a terápiát. A szakemberek által írt könyvek viszont néhány ezer forintba kerülnek, és már ezekkel is rengeteget segíthetünk magunkon. „Pedig a mi életünkről, a mi egészségünkről van szó.”

4. Szerinte az ismert embereknek hatalmas a felelősségük abban, hogy miről beszélnek, mit vállalnak fel, és mire tanítják a követőtáborukat. Ennek megfelelően ő nem csak a szép oldalát mutatja meg az életének.

5. Az arc nélküli kommentelés műfaja szerinte elképesztően káros, illetve az „úgyse ismer, bármit mondhatok” hozzáállás, aminek köszönhetően az emberek egészen szélsőséges dolgokat is odakommentelnek egymás bejegyzéseihez.

„Ha velem szemben állnának, nem mondanának ilyet. De arc nélkül, kamuprofillal bármit odaírhat nekem. Ennek én hatványozottan ki vagyok téve, hiszen azt hiszik, hogy »ismert ember, hát akkor el kell tűrnie, ezzel együtt vállalta«. Én? Dehogyis! Hol volt ez, az apró betűs részben? Mert én erről nem tudok. Dehogy kell eltűrnöm! Tiltás, törlés, mész a francba innen!”

6. A Rádió 1 DJ-jeként néha elképesztő kommenteket kap az idősebb korosztály tagjaitól is. Akadt, aki kifogásolta, hogy Yamina miért ugrál annyit DJ-zés közben… 

7. Metzker Viktóriával alapították meg a Tits duót. Az elnevezés – a szó angolul „ciciket” is jelent – fricska azoknak, akik a női DJ-ket a leragasztott mellbimbójú csajokkal azonosítják, ugyanakkor keveredtek már emiatt félreértésbe külföldi felkérések kapcsán.

8. A smink számára művészet, önkifejezés, amivel nem eltakarni, rejtegetni szeretne dolgokat, hanem kiemelni azt, amit szeret magán, és játszani a hangulatának megfelelően. Ennek tükrében nem is érti azokat a kommenteket, hogy miként beszélhet önelfogadásról, amikor sminkel. Rendszeresen posztol smink nélküli képeket, élőzik is is smink nélkül, pont azért, hogy megmutassa: ez is ő, és az is ő, és mindkettő teljesen rendben van.

9. Yamina kiemelte, hogy az Instagram hamis szépségideálja nemcsak a lányokra, nőkre elképesztően káros, de a férfiakat is érinti. Léteznek már olyan filterek, appok, amelyek kockákat varázsolnak a férfihasra – és ez csak egy a sok torzítás közül, ami a közösségi médiában éri a férfiakat.

10. Sajnálja, hogy nincs a fiúknak egy „saját Yaminájuk”, mármint egy olyan ismert ember, aki kifejezetten az őket foglalkoztató dolgokról beszél, erősíti őket abban, hogy a mentális problémák nem egyenlők a gyengeséggel. 

Hallgassátok meg Yaminát a Popfilterben, utána, de csakis utána pedig várjuk a saját profilotokról küldött kommenteket.

Csepelyi Adrienn

A Popfilter további epizódjait itt találjátok: