Kult
Kult

30 éves Az oroszlánkirály – a hiénakutatók gyűlölték, a közönség megsiratta, de imádta a filmet

Kult – 2024.06.24. – FB

Harmincéves lett a film, amely az egyik legtraumatikusabb jelenetet tartalmazza, ami valaha rajzfilmvásznon megszületett. A kerek évforduló kapcsán Fiala Borcsa hozott hatmaréknyi izgalmas dolgot, amit nem biztos, hogy tudtál a leg-National Geographic-osabb meséről.

Magyar nővér a kannibálok között: a bennszülöttek nem bántották, a japánok kivégezték

Kult – 2024.06.23. – MLM

Tizenöt évig szolgált a kannibál törzsek között Molnár Mária magyar diakonissza (azaz egyházi kötelékben lelki gondozást, illetve szociális, nevelői munkát, betegápolást hivatásszerűen végző nővér), aki végül mártírhalált halt. És nem. Nem a bennszülöttek falták fel.

„Augusztusban talán Anastaciáról is le tudok kapni egy napszemüveget” – Élet a sikerfesztivál mögött

Kult – 2024.06.22. – DTK

A 12 éves Paloznaki Jazzpiknik Magyarország egyik legsikeresebb független fesztiválja. Az alapító, Valde Orsolya pálya- és életútja pedig önmagában is megrázó és felemelő, a magyar „Glastonbury” születés- és fejlődéstörténetével együtt pedig egyedülálló olvasmány.

Szabad-e utálni Szandit, avagy meddig terjed egy sztár felelőssége

Kult – 2024.06.21. – CSA

Szandi fellépés nélkül vette fel a gázsiját egy rendezvényen. Noha a szerződése szerint járt el, utólag kiderült: ez egy jótékonysági koncert volt, így most népharag zúdul rá. De vajon mennyire jogosan?

Minden jó, ha végig jó! – 4 sorozat, amelyeknek a befejezése is kiváló

Kult – 2024.06.19. – DD

Jó befejezést írni nehéz, nem is sikerül mindenkinek. De szerencsére vannak sorozatok, amik végig hozzák az elvárt szintet, ezekből gyűjtöttünk össze négyet.

Mit ér megszerezni valamit, ha közben elpusztítod? – Itt a Sárkányok háza 2. évada!

Kult – 2024.06.18. – MD

Az új évad első epizódja, ahogy az lenni szokott, alapozó jellegével nem fog rögtön új rajongókat nyerni a sorozatnak, de a sokáig néma, mégis átütő alakítást nyújtó Emma D’Arcy, a démoni és megzabolázhatatlan Matt Smith, a megrázó, szinte mitológiai fordulatok, és a hatalommal, erőszakkal kapcsolatos örök kérdések minőségi szórakozást ígérnek a továbbiakra.

A 72 éves Isabella Rossellini: tyúkokat tart és zöldpornót forgat

Kult – 2024.06.18. – KZs

Isabella Rossellini olasz–amerikai színész nem hétköznapi, ám végtelenül természetes nő, aki egyszerre mozog otthonosan Oscar-díjasok, illetve tyúkok, kecskék társaságában – többek között ettől is annyira különleges és egyedi. 72. születésnapja alkalmából Kis Zsuzsa meséli el, hogyan lett ez a kivételes nő ünnepelt sztárok gyerekéből modell, aztán színész, majd farmer és etológus.

A Sarolta királyné magyarázatot ad a Bridgertonban sok mindenre

Kult – 2024.06.17. – SzHA

Az alkotóktól nemcsak amiatt volt jó ötlet Saroltára építeni egy sorozatot, mert valós történelmi gyökereket tudhat magáénak a karakter, hanem amiatt is, mert a Bridgertonban feltűnő karizmatikus, végtelen iróniával, cinizmussal bíró uralkodó kapcsán igazán szép írói és színészi feladat bemutatni: mit rejt a páncél, és miért lett olyan amilyen idősebb korára a sokszor furcsának és flegmának ható Sarolta.

< 1 2 3 4 5 6 7 >