Éljen május elseje: Evezd át magad az ünnepen egy vadregényes kenutúrán!

Nem csak a szülőföldem miatti elfogultság mondatja velem, hogy a gemenci ártéri erdőnél szebb, vadregényesebb és gazdagabb tájat keveset látni. Hazánk legnagyobb ártéri erdeje egy káprázatos csodavilág, kevés ehhez fogható van itthon – egyszer az életben mindenkinek látnia kell. A gemenci ártéri erdő megismerésének pedig az egyik legjobb módja, ha kenuval járod be.

Erre remek alkalom ígérkezik május elsején, amikor a vízállás függvényében a mamutfenyők méretét közelítő Pörbölyi Titánhoz is leevezhettek majd.

Az MC Gemenc Vízitúra májusban is szervez családi, baráti vízitúrákat, amelyek megbízható, szakszerű vezetés mellett és előzetes oktatással zajlanak. A túra-időpontokért és bővebb információkért EZT az oldalt keresd fel.

Edd magad boldoggá: Pizzafesztivál és Food Truck Show a Kincsem Parkban

Most nem a lovak közé csaphatsz a Kincsem Parkban, hanem az ízlelőbimbóidat állíthatod rajthoz. Május 3. és 5. között rendezik meg ugyanis a Food Truck Show-t, és micsoda ízorgia lesz itt, kérem szépen!

A balkán pljeskavica és a kézműves hamburger szerelemgyerekét, naan lepénnyel kínált bárányragut, philadelphiai steaket vagy japán curry ízesítésű tésztát is kóstolhatsz ugyanis majd a helyszínen.

programajánló Kimenő Radival Food Truck Show Zugligeti Libegő
Kép forrása: Food Truck Show

De a kínálatban megjelennek az autentikus thai konyha ízei, és egyre több guruló étterem figyel oda az ételérzékenyekre: hús-, glutén- vagy tejmentesen kínálják ételeiket. A legújabb truckok esetében a régi, klasszikus ízek is megjelennek. A retro életérzés, a letisztult, örök kedvencek újragondolt, minőségi alapanyagból készült verziói is felkerülnek az étlapokra az eseményen, ahol nem mellesleg pizzafesztivált is rendeznek, és – most kapaszkodj meg – az idei Kő-Papír-Olló Magyar Bajnokságot is itt tartják.

Cooltúra: Ünnepeld meg a könyv világnapját könyvcserés piknikkel!

Könyvmolyként kevés jobb programot tudsz elképzelni az olvasásnál?

Most azonban mindenképp érdemes lesz kimozdulnod a lapok mögül: április 27-én a Kopaszi-gáton pedig nemcsak téged, hanem a könyveidet is szívesen várják.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bookline (@booklinehu) által megosztott bejegyzés

Vidd el feleslegessé vált köteteidet, cseréld el másokkal, vagy csak szemezgess a frissen feltöltött Bookline Lapozó kínálatából. Az eseményen rengeteg meglepetésben lehet részed, ráadásul minden 100. hozott könyv után extra ajándékkal készülnek a szervezők – a készlet erejéig. Készülj egy igazi piknikhangulatra, hozz pokrócot magaddal, de a hűtőtáskát se felejtsd otthon! 

Irány a szabadba: Libegj bele a tavaszba!

Bár a március végéig tervezett szervizelés kicsit elhúzódott, április utolsó hétvégéjétől végre újra rápattanhatsz a Zugligeti Libegőre, kicsik és nagyok kedvencére. A Zugligeti Libegőt 1970. augusztus 20-án adták át. A több mint 50 éves, 1040 méter hosszú pályán – amit nagyjából 12 perc alatt tesz meg – közlekedő libegő Magyarország első személyszállító, drótkötélpályás felvonója.

programajánló Kimenő Radival Food Truck Show Zugligeti Libegő
Kép forrása: bkk.hu

A Zugligeti-katlanból a János-hegyre vezet fel, közben pedig megcsodálhatjuk a Remetefej-sziklát és a Remete utat is, de gyönyörködhetünk a csodás budapesti látképben is. A BKV Zrt. felhívja rá a figyelmet, hogy a jegytípusok idéntől változtak, a felnőttjegy ára 3000 forintra emelkedett, a gyerekjegy 1000 forint, 3 év alatt pedig a libegő használata ingyenes.

Bővebb információk és nyitvatartás ITT.

Kiemelt képek forrása: Food Truck Show; bkk.hu;  Unsplash/ Mike Bowman; Unsplash/ freddie marriage 

Filákovity Radojka