Indítsd a napot frissítő jógával a Duna mellett

Nincs az a kávémennyiség, ami úgy ébresztené fel a testet, mint a reggeli jóga – mondja ezt most egy egyébként kávéfüggő ember. És hogy miért? Rugalmasabbá tesz, energetizál, és mentálisan is helyrebillent.

Most pedig egy egészen különleges helyszínen végezheted a gyakorlatokat, szeptemberig ugyanis minden hétvégén jógával várnak a rakparton.

Elkerülve a forróságot, az órák reggel nyolckor kezdődnek, a következő hetekben pedig különböző jógastílusokat, mozgásokat is kipróbálhatsz – mindezt dunai panoráma mellett. A jógamatracod ne hagyd otthon!

Bővebb információkat ITT találsz az eseményről.

programajánló kimenő radival
Forrás: Facebook / Jóga a RAKPARTON//Flow to the People

Dzsesszel és borral várnak Balatonbogláron

Nincs mese, a dzsesszhez meg kell érni, viszont ha ez bekövetkezik, örökre rabul ejti az embert – ezt tapasztalatból mondom. Balatonbogláron ismét egy egész fesztivált szentelnek a műfajnak azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a szélesebb közönséggel is megszerettessék. A cél érdekében pedig mindent bevetnek.

Július 12. és 15. között a Kultkikötőben minden este a hazai szcéna legjobbjai lépnek fel a Nagy János Triótól kezdve a dzsesszlegenda nevével fémjelzett Borbély Mihály Quarteten át többek közt a Modern Art Orchestráig.

A pezsdítő dallamok mellé igazi különlegességet kínálnak a szervezők: a fesztivál további főszereplői ugyanis a jobbnál jobb borok.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kiss Dóri (@glutenmenteselet) által megosztott bejegyzés

Bővebb információt ITT találsz az eseményről.

Hűtsd le magad a Dunában

Nem lehet ép ésszel bírni ezt a rekkenő hőséget! Egyedül a vízpart nyújt valamicske felfrissülést, ne tétovázz hát: keresd meg a hozzád legközelebbi szabadstrandot a Dunán. Budapesten a római-parti Plázson augusztus 20-ig várnak tiszta és rendezett partszakasszal, a verőcei strand azok számára remek választás, akik a Dunakanyarban csobbannának – és mondjuk, egy finom fagyival fejelnék meg az élményt. A Kisoroszi Szigetcsúcson csodás panoráma mellett lehet csobbanni – itt ugyan nincs hivatalos szabadstrand, a fürdés viszont nem tiltott a területen.

Szentendrén a Postás Strand töretlen népszerűségnek örvend, de a Duna déli szakaszán is igazi kincseket találsz: a dunaszekcsői várral szemben, festői környezetben, a Duna–Dráva Nemzeti Park területén büfével, sportpályával és kempingrésszel várnak Dunafalván. Ne hagyd ki!

Zabáld fel Amerikát a Kazinczy utcában

Miközben tisztában vagyok az egészséges étkezés fontosságával, ha teljesen őszinte szeretnék lenni, arról meglehetősen ritkán álmodom, hogy beleharapjak egy zsenge salátalevélbe – bezzeg egy szaftos hamburgerrel már más a helyzet. A junk food az én Achilles-sarkam, kövezzetek meg érte, vállalom. A hozzám hasonlóknak épp ezért jó hír, hogy

július 12. és 15. között az amerikai konyha legjavát hozzák el a Botellón Teraszra: az I. American Food Festivalon lesznek szaftos hamburgerek, ropogós hot dogok, sajtos sült krumpli és az összes ikonikus amerikai finomság, amiről csak álmodni tudtok.

Éld át te is az amerikai álmot!

programajánló kimenő radival
Forrás: Facebook / I. American Food Festival • Budapest

Bővebb információt ITT találsz a fesztiválról.

Támogasd az LMBTQ-közösséget a Pride felvonuláson – mert a másik támogatásánál nincs üdítőbb érzés

Ha jól emlékszem, nem először írom le ezt a mondatot, de úgy tűnik, nem is elégszer: mindennél jobban szeretnék egy olyan országban élni, ahol mindenkit egyenlő bánásmód és jogok illetnek meg nemi identitástól, valamint szexuális orientációtól függetlenül. Egy olyan társadalomban, amelyben a nyitottság, valamint a másik elfogadása nem távoli vágyálom csupán, hanem alapvetés. A mai hazai valóság azonban fényévnyire van ettől: számtalan olyan intézkedés született az elmúlt időszakban is itthon, ami súlyosan korlátozza az LMBTQ-közösséghez tartozó embertársaink jogát a szabad élethez.

Ha valamikor, hát most minden támogatásra szükségük van a többségi társadalom részéről. Mutassuk meg nekik, hogy nincsenek egyedül, hogy kiállunk mellettük ezekben a vészterhes időkben.

Nincs erre jobb alkalom, mint a 28. Budapest Pride Felvonulás, amelyre július 15-én kerül sor. Ott a helyed, ha egy szabad, elfogadó és demokratikus országban szeretnél élni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Budapest Pride (@budapestpride) által megosztott bejegyzés

Bővebb infókat a felvonulásról ITT találsz.

Kiemelt képek forrása: Facebook / I. American Food Festival – hivatalos esemény; simontamas.hu; Facebook / Jóga a RAKPARTON//Flow to the – hivatalos esemény; Facebook / Duna–Dráva Nemzeti Park hivatalos Facebook-oldala

Filákovity Radojka