Mi történik, ha két színészt, akinek valahol, valamikor, valamiért összekapcsolódott az élete, kiengedsz a közönség elé, és annyit kérsz tőlük: beszélgessetek? Bármiről, ami eszetekbe jut, ami összeköt vagy épp elválaszt titeket, bármiről, ami jön. Mindenféle erőlködés nélkül, természetesen. Se moderátor, se műsorvezető, se előre megírt kérdések, csak ti ketten. Mintha csak otthon lennétek, egy pohár bor mellett. 

Csak neked mondom egyfajta „emberkísérletnek” indult. 

Nem úgy, ahogy az amerikaiak csinálják; picit sterilen, a tökéletesnél is előnyösebbre világítva, hús-vér közönség nélkül, stúdióban, ötvenfős stáb és dizájnbútorok között… hanem úgy, ahogy csak mi, magyarok, tudjuk: szenvedéllyel, sírva nevetésekkel, édesbús nosztalgiával és elképesztő anekdotákkal. Egy pici színpadon, olyan barátságos díszletben, mintha tényleg otthon lennének, igazi emberekből álló közönség előtt, akik néha belekérdeznek, néha egyszerűen csak reagálnak, és mindig, mindig együtt dobban a szívük a beszélgetőkkel. Mert érzik ők is, hogy itt és most valami egészen különlegesen igazinak a tanúi. 

Ezek a művészek, köztük Kossuth-díjas színészóriások, fiatal tehetségek és a kettő közötti X generáció legjobbjai, itt tényleg saját magukat adják.

Valóságot teremtenek. A szívüket mutatják, a múltjukat, a félelmeiket, a kudarcaikat, az örömeiket, a vicces botladozásaikat és legszebb emlékeiket teszik a színpadra. 

Nincs az a briliáns műsorvezető, aki ilyet tud kihozni belőlük. Erre csak saját maguk képesek, és az ő kapcsolatuk.  

Nagyon hamar (már a júniusi első felvételi napon) kiderült, hogy az emberkísérletünk sikeres, az a bizonyos kémia előbb-utóbb minden párosban megteremtődik, és a színészek úgy mutatják meg magukat, ahogy eddig még sosem. 

Tizenkét katonás társulati tagot kértünk meg arra, hogy válasszon magának egy-egy színész beszélgetőtársat a színházon kívülről. Valakit, akihez köze van – rokonságból, szerelemből, szakmai múltból, vagy épp főiskoláról, egyetemről. Így állt össze az első évad tizenkét párosa, mégpedig a következők: 

Ónodi Eszter és Thuróczy Szabolcs
Nagy Ervin és Lengyel Tamás
Szirtes Ági és Básti Juli 
Kovács Lehel és Lukáts Andor
Borbély Alexandra és Tenki Réka
Elek Ferenc és Ötvös András
Jordán Adél és Jordán Tamás
Pálmai Anna és Hernádi Judit
Pelsőczy Réka és Bata Éva
Rajkai Zoltán és Enyedi Éva
Rujder Vivien és Mucsi Zoltán
Szacsvay László és Benedek Miklós

A beszélgetéseket szeptember másodikától, tehát jövő héttől hétfő esténként mutatjuk be a WMN YouTube-csatornáján.

És akkor most megmutatjuk, hogy készült, így rögtön megértitek, miért vagyunk ennyire lelkesek: