Budapest egy nagy falu – szokták mondani. Minden sarkon egy ismerősbe lehet botlani, még a város legeldugottabb helyein, a legváratlanabb pillanatban is. Nemcsak a szoros családi környezet adja az otthonérzetet, hanem a környék megszokott fura figurái is, akik nélkül  nem is lenne igazi a helyi élet. A Boldogan éltek míg pedig csak még inkább ráerősít erre a képzetre. Az insta oldalon Budapest jellegzetes figurái jelennek meg, és ezt köriti a szerző különböző, sokszor szarkasztikus humorral vegyített képaláírásokkal. Házsártos nénik, kiábrándult fagyiárus lány, szerelmes biciklis és bölcs öregek egyaránt felbukannak a képeken. Talán pont ezért ragad magával, és érezhetjük szívmelengetőnek a képeket, mert annyira őszinték. 

„Az oldal címe a mesei formulából jött, azt akartam jelezni vele, hogy itt történetekről lesz szó, ismert karakterekkel, és ismert dramaturgiával” – meséli a WMN-nek az alkotó. A hazai streetfotós Chripkó Lili 2015 óta csinálja a projektet, egészen egyszerű szándéktól vezérelve: szerette volna, hogy legyen egy fórum, ami rólunk, hétköznapi emberekről szól, ahol felületet nyújthat tipikus karakterek tipikus történeteinek. „Ugyanolyan történeteink, titkaink, emlékeink, hétköznapi küzdelmeink vannak, csak ezekről nem beszélünk. Hülyeségeket csinálunk, meg gyengeségeink vannak, meg bajlódunk az érzelmeinkkel, és erről sehol nem szólunk.” Most végre van egy oldal, ami úgy mutat görbe tükröt a társadalomnak, hogy az még szórakoztató is. Keserű pirula bambival tálalva... sokkal jobban csúszik. 

1. „Három dologtól félek. Az aranyértől, a fülbemászóktól és a magánytól. Eddig háromból kettő."

"Három dologtól félek. Az aranyértől, a fülbemászóktól és a magánytól. Eddig háromból kettő."

172 Likes, 4 Comments - Boldogan éltek míg (@boldoganeltekmig) on Instagram: ""Három dologtól félek. Az aranyértől, a fülbemászóktól és a magánytól. Eddig háromból kettő.""

2. „Vasárnap is unlak. Mi lesz hétfőn?”

"Vasárnap is unlak. Mi lesz hétfőn?"

238 Likes, 3 Comments - Boldogan éltek míg (@boldoganeltekmig) on Instagram: ""Vasárnap is unlak. Mi lesz hétfőn?""

3. „Mi az, hogy glutén? Mi az, hogy érzékeny? Az én időmben nem voltak gluténok meg érzékenyek.”

"Mi az, hogy glutén? Mi az, hogy érzékeny? Az én időmben nem voltak gluténok meg érzékenyek."

217 Likes, 3 Comments - Boldogan éltek míg (@boldoganeltekmig) on Instagram: ""Mi az, hogy glutén? Mi az, hogy érzékeny? Az én időmben nem voltak gluténok meg érzékenyek.""

4. „Jihááá. Remélem, felhív Eszterke, aki azt ígérte, akkor lesz az enyém, ha áprilisban hó esik.”

"Jihááá. Remélem, felhív Eszterke, aki azt ígérte, akkor lesz az enyém, ha áprilisban hó esik."

332 Likes, 24 Comments - Boldogan éltek míg (@boldoganeltekmig) on Instagram: ""Jihááá. Remélem, felhív Eszterke, aki azt ígérte, akkor lesz az enyém, ha áprilisban hó esik.""

5. „Haragudni csak nők szoktak. Férfiaktól nem elegáns. De a faszom a hóba.”

"Haragudni csak nők szoktak. Férfiaktól nem elegáns. De a faszom a hóba."

254 Likes, 8 Comments - Boldogan éltek míg (@boldoganeltekmig) on Instagram: ""Haragudni csak nők szoktak. Férfiaktól nem elegáns. De a faszom a hóba.""

6. „Hungarian honey huszár ten juró. Hungarian heart with tükör in action, you can not look into it, 3 juró.”

"Hungarian honey huszár ten juró. Hungarian heart with tükör in action, you can not look into it, 3 juró."

124 Likes, 2 Comments - Boldogan éltek míg (@boldoganeltekmig) on Instagram: ""Hungarian honey huszár ten juró. Hungarian heart with tükör in action, you can not look into it, 3..."

7. „Jó napot, a tantra mantra gyakorlatra érkeztem, Imre vagyok.”

"Jó napot, a tantra mantra gyakorlatra érkeztem, Imre vagyok."

214 Likes, 12 Comments - Boldogan éltek míg (@boldoganeltekmig) on Instagram: ""Jó napot, a tantra mantra gyakorlatra érkeztem, Imre vagyok.""

8. „Vajon hányan lehetnek együtt csak azért, mert nem kérdezték meg egymástól, hogy akarnak-e szakítani? Én is minek kérdeztem meg?”

"Vajon hányan lehetnek együtt csak azért, mert nem kérdezték meg egymástól, hogy akarnak-e szakítani? Én is minek kérdeztem meg?"

257 Likes, 10 Comments - Boldogan éltek míg (@boldoganeltekmig) on Instagram: ""Vajon hányan lehetnek együtt csak azért, mert nem kérdezték meg egymástól, hogy akarnak-e..."

9. „Jól kell tudni felejteni. Az a lényeg.”

"Jól kell tudni felejteni. Az a lényeg."

174 Likes, 12 Comments - Boldogan éltek míg (@boldoganeltekmig) on Instagram: ""Jól kell tudni felejteni. Az a lényeg.""

10. „Amikor testemből elmúlt a keménység, jellememből meg a lágyság, akkor jöttem rá, hogy a lángosfröccs a legjobb reggeli.”

"Amikor testemből elmúlt a keménység, jellememből meg a lágyság, akkor jöttem rá, hogy a lángosfröccs a legjobb reggeli."

177 Likes, 20 Comments - Boldogan éltek míg (@boldoganeltekmig) on Instagram: ""Amikor testemből elmúlt a keménység, jellememből meg a lágyság, akkor jöttem rá, hogy a..."

11. „Milyen J-vel írják, hogy Dubaj?”

"Milyen J-vel írják, hogy Dubaj?"

201 Likes, 13 Comments - Boldogan éltek míg (@boldoganeltekmig) on Instagram: ""Milyen J-vel írják, hogy Dubaj?""

12. „Töketlen balfaszok.”

"Töketlen balfaszok."

267 Likes, 5 Comments - Boldogan éltek míg (@boldoganeltekmig) on Instagram: ""Töketlen balfaszok.""

Ha tetszettek a képek további fotókat az alkotó Instagram és Tumblr oldalán találhatsz. 

Szőcs Lilla

Képek: Chripkó Lili