WMN: Hány igazán mély barátságot ápolsz?

Sena Dagadu: Ezt nehéz számolni, mert másfajta mélységeket élek meg minden egyes barátságomban. De a lényeg, hogy talán egy kezemen meg tudom számolni az igazán fontosakat.

WMN: Amikor először találkoztál Gabival, mi volt a benyomásod róla? Szűrők nélkül…

S. D.: Annyira régen történt, hogy nem emlékszem pontosan. De nyilván jó fejnek tartottam, ha mai napig legjobb barátom maradt.

WMN: Számodra mi adja egy barátság kötőszövetét? Mitől függ, hogy „bele mersz-e dőlni”, hogy mersz tökéletlen lenni egy baráti kapcsolatban?

S. D.: Az alapvető bizalom a lényeg a másikban. Fontos, hogy biztosan érezzem, tudja, hogy meg tudok vele osztani jót is, rosszat is anélkül, hogy bírálni kezdene, mondjuk. Az is nagyon fontos számomra, hogy bármiben és bármikor tudjunk egymásra támaszkodni, ha kell. Ugyanakkor nem várunk el tökéletességet egymástól, de figyelmet, figyelmességet igen.

Fotó: Irsi András

WMN: Meséld el kettőtök egy jellemző cinkos élményét!

S. D.: Belógtunk a gyerekekkel a Fővárosi Nagycirkuszba, miután közölték velünk, hogy a jegyek elfogytak. Persze lebuktunk, és kiraktak minket, de ez azóta is az egyik kedvenc sztorink.

WMN: Szerinted van különbség „női barátság” és „férfi barátság” között?

S. D.: Nem tudom, hiszen nem voltam ebben az életben még férfi…

WMN: Biztosan ismered azt az emlékkönyvekben is gyakran idézett mondást, hogy: „A barátság aranyfonál, mely ha egyszer elszakad, összekötni lehet ugyan, de a csomó megmarad.” Hiszel ebben? A konfliktusok valóban örök nyomot hagynak egy barátságon?

S. D.: Szerintem nem minden nézeteltérés vagy egyet nem értés végződik nagy konfliktusban. Kisebb csetepaték meg vannak minden kapcsolatban, de ezeket át lehet vészelni. Főleg Gabival.

GABI

WMN: Hány igazán mély barátságot ápolsz?

Sándor Gabriella: A tesómon kívül négy közeli barátom van. 

WMN: Amikor először találkoztál Senával, mi volt a benyomásod róla? Szűrők nélkül…

S. G.: Barátságos, nyílt, jó vele bandázni, fantasztikus művész, egy hullámhosszon vagyunk, hasonló az értékrendünk és a humorérzékünk.

WMN: Számodra mi adja egy barátság kötőszövetét? Mitől függ, hogy „bele mersz-e dőlni”, hogy mersz tökéletlen lenni egy baráti kapcsolatban?

S. G.: A bizalom a lényeg. Tudom, hogy jót akar, megért, számíthatok rá.

Kép forrása: Sándor Gabriella

WMN: Meséld el kettőtök egy jellemző cinkos élményét!

S. G.: Egyszer belógtunk a lányainkkal együtt a cirkuszba, pont szünet volt, tél, kint ácsorogtunk, nem is tudom, miért csináltuk. Aztán a porondmester az előadás alatt kidobott bennünket, inkább vicces volt, mint kellemetlen. Órákig röhögtünk. 

WMN: Szerinted van különbség „női barátság” és „férfi barátság” között?

S. G.: Nem igazán tudom. Szerintem a férfiak kevesebb mély barátságot ápolnak, és nehezebben beszélik ki a problémáikat még a barátaikkal is. 

WMN: Biztosan ismered azt az emlékkönyvekben is gyakran idézett mondást, hogy: „A barátság aranyfonál, mely ha egyszer elszakad, összekötni lehet ugyan, de a csomó megmarad.” Hiszel ebben? A konfliktusok valóban örök nyomot hagynak egy barátságon?

S. G.: Szerintem az igaz barátságok elbírják a konfliktusokat, hiszen a párkapcsolatokban is vannak konfliktusok. Nem emlékszem, hogy köztünk lett volna ilyen, de biztosan megoldanánk. 

Várunk titeket a MOMkultban,  szeptember 17-én, kedden 18:30-tól! Az eseményről ITT tudhattok meg többet, jegyeket  pedig ITT lehet vásárolni.