1. Emlékszel még, ki mondta neked életedben először, hogy szép vagy? És milyen helyzetben?

Van egy nővérem, aki sokkal szebb nálam. De a szüleink és a nagyszüleink folyamatosan úgy tettek, mintha sosem hallottak volna Tabakiról, a hízelgő sakálról, és hogy az ilyesmi milyen rosszat tesz a gyereknek: egész életünkben folyamatosan és gátlás nélkül szembedicsértek minket.

2. Előfordult már valaha veled, hogy visszaéltél a külsőddel?

Mindennap előfordul, amikor pusztán a külsőm miatt nagyobb figyelmet kapok, mint más. Mondjuk, ezt én főleg a testmagasságomnak tudom be: 178 centi vagyok, és egy centivel sem látszom kevesebbnek.

3. Szerinted hogyan változott a szépséghez, a külsőnkhöz való viszonyunk a közösségi médiaforradalom óta?

Könnyebb mutogatni magunkat. Régen színpadra kellett menni, ha azt akartuk, hogy sokan nézzenek, ma már elég felszelfizni a Facebookra. Viszont attól, hogy ezt ennyire sokan és ennyire felszabadultan meg is teszik, megbocsátóbbak is lettünk a hiúsággal szemben.

4. A tükör előtt állsz. Alig aludtál. Indulnod kell dolgozni. Saját magadhoz sincs kedved, nemhogy ahhoz, hogy emberek közé menj. Ránézel a tükörképedre. Mit gondolsz magadban?

Úristen, mindig azt hiszem, hogy szebb vagyok, és ha már most, huszonkét évesen ennyire meglátszik rajtam az éjszaka, mi lesz velem tizenöt év múlva? (Úgy fogsz kinézni, mint én, mondom ezt 15 évnyi masszív éjszakázás után – Szentesi, a szerk.)

5. A szépség... hatalom?

A szépség a figyelemfelkeltés egyik hatékony eszköze, és az emberre ráirányuló figyelem az, ami hatalmat is adhat a kezébe. De azért vannak biztosabb és jobb módszerek is.

Kemény Zsófi pár hónapja írt egy zseniális cikket is nekünk, „Lány, szép, magas, buta, bölcsész, zsidó, leszbikus, turulképű... – Ki vagyok én?" címmel. Olvasd el ITT!

Az előző Hello, WMN! estjeinkről ITTITT és ITT találsz képes összefoglalót. Szerintünk ne hagyd ki!

Kiemelt kép forrása: Kemény Zsófi