„Segédmunkásként jobb a napidíjam, mint diplomás táncművészként”
Déri András táncos-koreográfus útja a Hortobágytól Brüsszelig és vissza a szűkös magyar művészvilágba.
Déri András táncos-koreográfus útja a Hortobágytól Brüsszelig és vissza a szűkös magyar művészvilágba.
A generációváltás egy családi cégben nem könnyű folyamat, de lehet jól is csinálni. Horváth Soma szervezetfejlesztési tanácsadó ad tippeket, hogyan.
Melyik szaloncukor illik legjobban a karácsonyi stílusodhoz? Töltsd ki a kvízt, és fedezd fel, mely ízvilág testesíti meg az ünnepi lelkületedet!
Az önsértés figyelemfelhívás. A belső feszültségek, traumák és érzelmi elfojtások fájdalmas lenyomata, amivel egyre több fiatal küzd világszerte. Hogyan ismerhetjük fel a jeleket, mit tehetnek a szülők és a barátok? Ennek járt utána dr. Fehér Tibor Dániel klinikai szakpszichológussal és Reményiné Csekeő Borbála családterapeutával, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetőjével Simon Eszter.
Az alvási apnoé az egyik legelterjedtebb alvászavar: az ebben szenvedő sofőrök többszörösére növelik a baleset esélyét, mert állapotuk nemcsak álmossággal, hanem figyelemzavarral és kimerültséggel is jár.
„Egy gyereknek az anyja mellett a helye” – tartja a mondás és bár egyre több családban természetes, hogy a gyerek körüli teendők a szülők között megoszlanak, azért még mindig az a „normális”, hogy az anya a gyerek(ek) mellett marad. Akkor is, ha ez a karrierjébe, az álmaiba, a szabadságába kerül.
Úgy képzelem, a mennyország olyan lehet, mint egy immerzív kiállítás: az ember elmerülhet a leélt élet tökéletes pillanataiban. A tökéletes pillanat persze lehet tökéletlen is, az én meghatározásom szerint az a lényeg, hogy ott és akkor ne vágyjunk sehova máshova. Pontosan ott akarjunk lenni, ahol vagyunk, egyedül, vagy azzal a társsal, aki épp mellettünk van. New Yorkban több ilyen tökéletes pillanatot is betárazhattam.
Lajos Mari – aki generációknak „fogta a kezét” a konyhában szakácskönyvein keresztül – maga a nagybetűs életszeretet és kedvesség. Fogadjátok szeretettel ezt az ízes-illatos beszélgetést hazánk legendás gasztronómiai szerzőjével: