Amit eszel, azzá leszel, avagy bevezetés a fermentálás művészetébe – Az erjesztett élelmiszerek csodás hatása
Megtanítunk fermentálni! Persze hogy akarod.
Megtanítunk fermentálni! Persze hogy akarod.
Pásztory Dóri és a férje, Marci szenvedélyes fine dining rajongók, így az étterembe járás lett az ő szerelempáfrányuk. Vigyázat! A cikket kifejezetten veszélyes korgó gyomorral elolvasni!
Minden, amit el akartam mondani nektek a tésztáról (na, jó, nem minden):
A meleg miatt mindannyian könnyebb fogásokra vágyunk. Lilla megmutatja, milyen egészséges, zöldséges finomságokra kapott rá mostanában, és azt is elárulja, hogyan készíti őket. Melyiket próbálnátok ki a legszívesebben?
Akárhogy is nézzük, a héten születésnapos szeletelt kenyérben igenis van valami mennyeien finom, főleg, ha ezeket a recepteket követve készíted el. És ki más is írhatott volna ódát a zacskós kenyérhez, mint szerkesztőségünk legfiatalabb tagja, Nyáry Luca
A Harry Potter sorozat legismertebb édességboltja a Mézesfalás, ami tele van finomságokkal. Persze ma már a filmben megjelenő édességek pontos mása megrendelhető a neten is – de Tóth Girlzonboard Flóra inkább megpróbálta megcsinálni őket házilag. Nem lett mind tökéletes, de néhányat érdemes kipróbálni.
Íme, három fagyirecept, ami földi halandók számára is érthető és elérhető alapanyagokból, fagyigép nélkül és bravúros technikától mentesen elkészíthető. Ráadásul a legjobb felállásban: sokat, gyorsan.