-

Azon gondolkodtam valamelyik nap, hogy mekkora hülye vagyok, amiért a válás után háromnegyed évvel sem engedtem senkit az egykori hitvesi ágyba. Valójában nem csak oda, sehova sem.

Egy ideig észre sem vettem, hogy valaminek hiányoznia kéne, aztán csak attól ijedtem meg, hogy miért nem hiányzik. Mintha kiszerelték volna belőled azt a valamit, amit libidónak neveznek. Aztán lassan anyu elkezdett újra érezni, új lakásban folytatódott az élet, az ágyat eladtam, és visszakúszott a szex is.

Nagyon furcsa, amikor hosszú évekig egyvalaki érintését, illatát ismered, szereted, pláne, ha ez nem is múlt el, egészen a végéig ez maradt kábé az egyetlen pontja a kapcsolatoknak, ami jó volt, na szóval amikor ezután jön valaki, aki új. De most nem arról szeretnék írni, milyen újra merni megmutatni a tested, mert hát annak a szerencsétlen újnak a császármetszés vágásáról más jut majd eszébe... valószínűleg nem az a drukk és mérhetetlen öröm, amit a gyerekem apja érzett akkor, amikor világra jött az, aki a másik szobában szuszog.

Bár legyinthetnél, hisz az egész életünk egy folyamatos szervezés, de azért ez nem olyan egyszerű. A gyermek sosincs az apjával, épp nincs hadra fogható nagyszülő. Apropó, biztos, hogy mindenki egyből azt tudja mondani a szülei szemébe nézve, hogy: „rám férne egy szeretkezés, kérlek, vidd el a gyereket!” Mert én nem. Persze lehet bébiszitterhez szoktatni a gyermeked. El is kellene valamikor kezdeni, megtalálni azt, aki tíz után is maradhat, fontos lenne, hogy ismerjék meg egymást, bízzon benne... Mindegy, most ez van. Belevágok.

A gyerek amúgy kéthónapos korától átalussza az éjszakát, és akár tűzijáték is mehet a fejénél, akkor sem ébred fel. Miért pont most jönne ki?

Magadat tudod kontrollálni, legfeljebb a másikat is megkínálod egy kispárnával, ha hangosan örülne… Persze, azért nem kockáztatsz csengetéssel, nehogy felébredjen. Már, ha elaludt...

Mert tuti, hogy ilyenkor fürdik kétszer annyi ideig, akar minden mondatot átbeszélni mesélés közben, és csattog ki a szobájából azzal, hogy szomjas, eszébe jutott valami, amit feltétlenül el kell mesélnie... Hiába a nagy türelem, hiába nem sürgeted, érzi. Érzi, hogy anya nagyon akarná: hortyogjon már végre, mert szeretne gyorsan zuhanyozni, testápolózni, ellenőrizni, hogy egyik testrésze se úgy nézzen ki, mint egy jetié. Aztán fogy az idő, nemcsak az erre kalkulált idősáv fogy el, hanem kezd ciki lenni, mert a másik kinn ül az autóban... és vár. Az ötödik üzenet után már nem lesz hihető, hogy: „Rögtön alszik”, és az sem, hogy nem te szívatod, hanem Murphy.

1

Amikor végre nagy nehezen bebocsátást nyer, illatosan és buján ajtót nyitsz, de azért az egyik füled mindig a gyerekszoba felé fordul. Persze a figyelés egyenes arányban nő azzal, minél közelebb kerül hozzád a másik. Aztán amikor meghallod az anyaaa pisilni kell/kakilni kell mondatot, tudod, hogy dolgod van. Sosem volt még ilyen, de most van, meg kell oldani.

Kettesben viccesek a vécémesék, és az, hogy Kaki uraság épp kibújik-e vagy visszatáncol, de közben csak reméled, hogy a másik is röhög ezeken.

Meg azt is, hogy ha nem röhög, akkor épp valami erős középfülgyulladása van, és nem hallja, ahogy a szokásos esti dalt – nincs mit szépíteni, szörnyű hangom van – elénekeled a gyereknek.

Aztán próbálsz visszavedleni könnyedbe és kívánatosba (MILF?), miközben felméred, mennyire zökkent ki a másik. Ha mázlid van, nem aludt el, és nem is kattant ki.

Ha ekkor még csak egy kicsit akadt ki, akkor biztosan nagyon kiakad majd, amikor hajnalban felkelted. Hiába tisztázzátok, hogy ha nem akar már éjjel elindulni, nagyon korán ki fogod tenni, mert nem akarod, hogy találkozzon a kiszámíthatatlan időpontban ébredő gyermekkel, akit reggel, még motoregér módban anya ágyába vezet a 26-os lába. Kicsit sajnálod a pasit, amikor fájdalmas arccal felül 5:30-kor. De nincs apelláta, szegénynek nem hagysz más opciót.

2

Akármilyen szuper volt az éjszaka, pillanatnyilag a hátad közepére kívánod (hát még ő téged), gyorsan a kezébe nyomod a kávét (jó rövidet főzöl, hogy minél hamarabb megigya), nem ajánlod fel, hogy zuhanyozzon le, és drukkolsz, hogy pisilnie se kelljen. Bár megfordul a fejedben, de mégsem öltözteted fel. Azért gondosan egy kupacba, könnyen elérhető helyre rendezed a ruhadarabjait, hogy minél előbb a lakáson kívül tudd.

Amikor becsukod az ajtót, felsóhajtasz, felér egy (fél) orgazmussal, hogy ezt is megúsztad.

Ango

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/Ground Picture

GIF-ek forrása: ITT, ITT