(Hirdetés)

Ismerhetitek már az erős kötődésemet a vidéki ízekhez. És erre mit ad isten? Kedves barátom, Herczeg Zoltán édesanyukája, Gizike, akit annyira nagyon szeretek, küldött nekem a kertjéből igazi, mennyei, két kezével gondozott zöldségeket. Herczeg barátomról mondhatom azt, hogy a földim, ami annyit tesz, hogy ő történetesen az 50 kilométerrel arrébb lévő kisvárosból, Szerencsről származik. Ebből kifolyólag ezek a gyönyörű zöldségek is ott teremtek az édesanyukája kertjében:

Fürdenek a zöldségbabák

KisAnyától volt még kapirgálós csirkém, és akkor kitaláltam, hogy ha már Borcsamama a héten szabin van, akkor főzök a többieknek valamit az irodában. Természetesen egyáltalán nem áll szándékomban Borcsát letaszítani az irodai konyhabubus gasztromama trónról.

Hozzávalók:

- 6 kis fej kerti cékla

- pár darab répa

- 1 szép cukkini

- 8 darab csinos újkrumpli

- néhány szem koktélparadicsom

- egy fej fokhagyma

- 1 szép csontozott csirkemell

(Valójában bármit lehet a kertből hozni vagy a termelői piacokról, ami idényzöldség, friss, illatos ropogós, mert szinte akármelyik zöldségből elkészíthető ez az egyszerű tepsis étek.)

Elkészítése:

Készítsük elő a zöldségeket, alaposan mossuk meg őket, ám ezúttal nincs szükség hámozásra, mert az újkrumplit nem kell, a babacéklának pedig nagyon zsenge a héja, és ezek bizony nem voltak vegyszerrel sem kezelve. Béleljük ki fóliával a tepsit, olajozzuk meg az alját, fektessük bele a tetszőleges darabokra felvágott zöldeket, és rakjuk rá a vékonyka szeletekre vágott húsdarabokat. Egy kis só, bors, még egy kis olivafürdő, és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe.

Bármennyire is hihetetlen, csak figyelni kell őket, amíg meg nem pirulnak, és már kész is!

A képek a szerző tulajdonában vannak.