-

Ha csóró vagy, akkor például:

1. Nem kell félned, hogy csak a pénzedért szeretnek

Vagy azért, mert rohadtul nem szeret senki, vagy azért, mert aki szeret, az másért szeret. És állati jó dolog elgondolkodni azon, vajon miért. Érdemes nem rákérdezni, hanem szabadon dúskálni a lehetséges okok között, attól függetlenül, hogy azok valóban lehetségesek-e. Szabadon hiheted azt, hogy azért szeretnek, mert szép vagy (mondom, ne kérdezz rá!), vagy, mert vicces vagy, esetleg mert jószívű stb. Annyi jó tulajdonságot képzelhetsz be magadnak, amennyit csak akarsz.

2. Nem kell félned, hogy kirabolják a rózsadombi villádat

Ha nincs semmid, nem tudnak tőled elvenni semmit. Mivel csak az mehet be hozzád hívás nélkül, aki új otthont keres a kutyájának, nem kell költened zárra, kulcsra, mert akárki tör is be hozzád, semmit sem tud tőled elvinni. Hozni viszont hozhat bármit... bár ez elég ritkán szokott előfordulni. Ha már családos vagy, akkor a gyerekeidet esetleg otthon hagyhatod, hátha… de általában nem...

3. Nem kell félned, hogy megtörik a Bentley-det

(Halkan jegyzem meg: annyira messze vagyok a Bentley-től... meg kellett néznem, hogy írják. Kétszer is, mert elsőre nem sikerült megjegyeznem.) Nincs drága kocsid? Sőt! Semmilyen kocsid nincs? Annak is megvan az előnye. Szinte semmilyen anyagi kár nem érhet se parkoláskor, se máskor. Ha meg elütnek, amikor áttolod a kempingbiciklidet a zebrán, hát üsse kő…. a kempingbicikli fényezésének nem árt, te meg úgyis idejében elugrottál, mert állati fitt vagy a sok bicajozástól.

4. Nem kell válogatnod a boltban, hogy mit vegyél

Nincs őrlődés a sajtos pult előtt, hogy most akkor füstöltet, meg kéket meg még melyiket, nincs fejvakarás a pékáruk előtt, hogy hány csokisat, hány lekvárosat és hány túrósát, a biokaják soráról meg egyáltalán nem is tudsz. Negyed kiló kenyér, tíz deka parizer... és kész. Öt perc alatt megvettél mindent, amire szükséged lesz a következő három napban a „főzéshez.” (Sokáig éltem ezen, tudom, miről beszélek. És szégyen, nem szégyen, ezennel bevallom: én szeretem a parizert (elit olvasóink kedvéért: a párizsit). Még csak a pletykák sem érdekelnek, hogy milyen állatokat darálnak bele, a parizer finom és kész. Kicsit elkalandoztam, érzem…

5. Nem kell félned, hogy megutálnak, mert állandóan tengerpartonkoktélszürcsölgetős fotókat posztolsz a Facebookon

Vagy azért, mert annyira csóró vagy, hogy nincs is neted (így is lehet élni… szintén tapasztalatból tudom), vagy: mert a nyaralás számodra azt jelenti, hogy leülsz a padra, amíg megjön a busz.

6. Nem kell félned, hogy megutálnak a barátaid, ha elárulod, mennyi a havi fizetésed

Sőt! Vagy még jobban szeretnek, vagy együtt éreznek veled... vagy megszánnak. Mindegyik jobb, mint az utálat.

7. Ha elszáll a dollárárfolyam, te akkor is megkapod a fizetésed…

...a mekiben

8. Nem kapsz dührohamot, amiért már nem a régi a menü a repülők első osztályán

Nagy kő esett le a szívemről...

9. Nem kell félned, hogy egy esetleges válás miatt elúszik a vagyonod fele

Sokan házassági szerződéssel védik meg a vagyonukat életük párjától. És milyen rosszízű már azzal a tudattal kimondani a boldogító igent, hogy közben jogilag felkészültél a boldogtalanító nemre is. Ha nincs semmid, szemrebbenés nélkül nyomhatod a templomban a jóbanrosszbant. (Amellett meg most menjünk el nagyvonalúan, hogy néhány könyvön is milyen szépen ölre lehet menni, ha nem írtátok bele jó előre a neveteket.)

10. A kicsinek is tudsz örülni

(Na, persze... nem minden értelemben.) Nem vered földhöz magad hisztizve, ha nem lóg gyémántnyakék a szülinapodra kért Porsche visszapillantóján. Kapsz egy tábla csokit meg egy szál szegfűt celofánba tekerve, és egy hétig jól érzed magad.

11. Nem kell bűntudatot érezned, ha nem adsz egy kéregetőnek

Sőt. Lehet, hogy ő érez bűntudatot, amiért nem adott neked.

12. Sosincs bűntudatod, amiért sokat költöttél

Bár, talán ez nem is passzol a sorba… lehet, hogy a gazdagoknak sincs bűntudatuk, mert nem is tudnak túlköltekezni… Te jó ég! Lehet, hogy a költekezés miatti bűntudat csak a csórókat kínozza?

B.szki!!! Gazdag akarok lenni!!!

Kormos Anett

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/B-D-S Piotr Marcinski