Az utolsó epizód alkalmával abban a szerencsés helyzetben találtam magam, hogy az egyik vendégem Csepelyi Adrienn kollégám volt, akit ugyan több mint három éve ismerek, sok mindent tudok róla, de a felkészülés és a beszélgetés során volt lehetőségem még mélyebb bepillantást nyerni abba, miért bír olyan kiemelt jelentőséggel az életében a felelősségvállalás, akár egyéni, akár társadalmi szinten, és miként hordozza az erre való elemi igényt szatmári gyökereinek köszönhetően. Elöljáróban elárulom, ő már gyerekkorában szemétszedő brigádot toborzott.

Újságírói pályája mellett elkötelezett természet- és állatvédő, hosszú évek óta ment kutyákat, a növények szerelmese, de jó eséllyel indulna „a magyar Dr. Dolittle” címért is, hiszen galambfiókát is mentett és nevelt már. Adrienn a saját összeomlása révén tanulta meg azonban azt is, hogy nemcsak a környezete és mások irányába kell ekkora odafigyeléssel fordulnia, hanem saját maga felé is.

„Rájöttem, hogy én vagyok a legkegyetlenebb önmagammal.”

Ma már az öngondoskodás, a határhúzás ugyanúgy része számára a fenntartható életnek, mint a természetközeliség.

Magyarósi Csaba szerint

„Az a fenntartható, ami nem jár nagy kompromisszumokkal, kényelmes, és így csökkenti a környezeti terhelést”.

Úgy véli, nem abban rejlik a megoldás, ha megpróbálunk a középkori körülményekhez visszatérni.

Csaba tech-újságíróként kezdte pályáját, mára azonban az egyik leghitelesebb influenszerként tartják számon, akinek napi vlogsorozatát több mint 400 ezren követik. Csaba lendülete, felkészültsége folyamatosan inspirációs forrásként szolgál a feliratkozói számára, aminek szerinte annyi a titka, hogy szereti, amit csinál. De hogyan lehet megelőzni, hogy az ember szétforgácsolódjon napi 14-16 óra munka mellett, és ne égjen ki, még akkor sem, ha imádja, amit csinál? Többek között erről, nemet mondásról, határhúzásról, és még arról is beszélgettünk a Közös hang legújabb adásában, hogy mi történik, ha az ember hibázik.

Köszönöm, hogy az egész évadban velünk tartottatok, Dián Dórival és D. Tóth Andrással öröm volt készülni minden adásra. Remélem, még találkozunk!

A korábbi epizódokat itt találod:

Krajnyik Cintia