Karácsonykor: testes vörös-, semleges fehér- és édes bor
Tüű Péter sommelier az Emelem poharam podcastban
Ültél egy asztalnál olyan emberrel, aki bort, pezsgőt vagy pálinkát kért az étele mellé – esetleg te is egy vagy közülük? Veled is megesett már, hogy vakartad a fejed a bolt boros polca előtt, hogy mit válassz a vendéglátódnak, főnöködnek vagy a másodunokatesód harmadik férjének? Akkor semmiképpen ne hagyd ki az Emelem poharam podcast miniévadának első részét! Ha pedig ittál már végig borsort egy degusztációs menü mellé, és mindig is érdekelt, hogyan válhat valaki az italválasztás nagymesterévé, akkor egyenesen kötelező meghallgatnod a beszélgetést! Vendégünk Tüű Péter többszörös magyar bajnok, a Laurel étterem excecutive head sommelier-je, aki közérthetően mesél az italokról, az ízek párosításának művészetéről, közben pedig olyan tanácsokkal lát el minket, amik az ünnepek alatt aztán különösen a hasznunkra válnak. Az Emelem poharam évadnyitó adásában tehát Tüű Péter sommelier-vel beszélget Pásztory Dóri és Ferenci Márton.
–
Az Emelem poharam további epizódjait itt találod: