1.

Az egyik „vicces” dolog abban, hogy a gyerekeid kamaszodnak, amikor sms-ben adják tudtodra: nem ízlett, amit csomagoltál nekik ebédre.

2.

A kamasz fiam napi gyakorlata alapján azt hiszem, a férfidezodor ideális fújásszáma valahol 38 és 579 között van.

3.

A kamaszom ma megpróbált drámaian kiviharzani a szobából oly módon, hogy jól bebassza maga mögött az ajtót. De egy kilincsre akasztott törülköző megakadályozta a bebaszást, és méltóságának megőrzését… szétröhögtem magam.

4.

Ti, szülők, akiknek alig kommunikáló tinijeik vannak, ne adjátok fel a reményt! A mai napon a mostanában „beszédes” fiam azt válaszolta – három óra késéssel – a kérdésemre: „Nah”.

5.

A fiam tizenhárom éves lett tegnap.

A férjem megkérdezte tőle ma reggel, milyen érzés tinédzsernek lenni.

Mire ő gondolkodás nélkül rávágta: „Fogd már be, apa!”

6.

A csecsemők és kisgyerekek 0–24-es felügyeletet igényelnek… Aztán tinik lesznek, elbújnak a szobájukban, és kerülnek téged, amennyire csak lehet, hogy kárpótoljanak ezért.

7.

„Fontos, hogy beszerezz egy kutyát, amikor tinivé válnak a gyerekeid… hogy legyen legalább valaki, aki örül neked” – Nora Ephron.

8.

Az egyetlen valódi oka annak, amiért támogatom, hogy a kamaszaimnak telefonjuk legyen az az, hogy basztathassam őket, ha reggel nem kelnének ki az ágyból.  

9.

A kamasznevelés nyolcvanhat százaléka azzal telik, hogy az autóban vársz valahol, hogy a gyereked végezzen a különórán vagy az edzésen.

10.

Én különböző „szerelmes üzeneteket” szoktam hagyni a kölykeimnek a lakásban, hogy ha hazaérnek, suli után megtalálják, például: „Pakold már el a szarjaidat, vagy odaadom azoknak a tiniknek, akiknek nincs mit széthányni.”

11.

A legjobb dolog abban, ha olyan kamaszaid vannak, akik délig alszanak, hogy naponta csak kétszer kell megetetni őket.

12.

Találtam egy megrágott almacsutkát a tusolóban. #kamaszok

13.

Fiam, amikor én voltam kamasz, mi nem költöttünk 2000 dollárt arra, hogy az égre kiírva hívjunk el egy lányt a szalagavatóra.

14.

Én (gyerekvállalás előtt): A legkúlabb szülő leszek valaha is.

Én (most):

via GIPHY

Kamasz fiam (most): Szó szerint gyűlöllek.

15.

Nevelési tipp: Megkérdezni a tizenhat éves lányodat, „miért hallgatja ezt a szart”, NEM ez a legjobb beszélgetés indító.

16.

Miért van az, hogy minden alkalommal, amikor megpróbálok beszélgetni a kamaszommal, a telefonját bámulja, ha viszont hívom, akkor nem veszi fel…? Írjak inkább rá? HELP!

17.

Nevelési tipp: Tanulj meg brékelni, hogy ha találkozol a barátaival, be tudd mutatni nekik az új kúl tudásodat. 

Forrás: ITT.

Szőcs Lilla