1. Kétéves kisfiam meglátta ezt a képet a televízióban, elcsodálkozott, rámutatott, és közölte: Mami! (A nagymamára gondolt.)

2. Mi a Mechwart ligetet, csak lekvárligetnek hívjuk. Direkt ki sem javítottam, sokkal jobb így.

3. Iskolás az óvodásnak:

– Öcsi, te még nem is tudod elmondani az ábécét!

– Dehogynem! Á! Bé! Cé!

4. Négyéves fiam a kedvenc, gömbölyded óvodai dolgozójának (hozzábújik, sóhajt): Ivett, olyan jó puha vagy! Én vagyok a legnagyobb rajongód!

via GIPHY

5. Ismerősöm kislánya: Láttunk kitömött állatokat, és kitömött juhászt is. (Megfejtés: Mezőgazdasági Múzeum.)

6. Négyévesem múltkor a strandon (épp mellette ment el az illető, én viszont távolabb voltam, szóval jó hangosan üvöltötte, hogy biztosan meghalljam): Mekkora cicije van annak a bácsinak!

Ugyanebben a témában: együtt mentünk vásárolni, melltartót próbáltam, kicsi lett: Nem baj, apának kisebb a cicije, majd neki jó lesz!

7. Nálunk három-, négyéves lehetett a gyerek, amikor a dédszülők sírját meglátogattuk, majd a temetőből hazafelé tartva megjegyezte sóhajtva: Hát… jól meghaltak!

8. Lányom mondta négyéves korában, egyik reggel, miközben a napközi felé tartottunk: Anya, annyira szép vagy és fiatal, hogy mindjárt elhányom magam!

via GIPHY

9. Két és fél évesen a lányom egy családi sütizés alkalmával: Kérek még szőrös sütit! (Megfejtés: kókuszkockát.)

10. Padon ülve, jégkrémevés közben az akkor négyéves lányom hangosan kérdezi az apját: Apa, miért nagy annak a néninek a popsija, aki itt ment előbb? (A néni természetesen mindent hallott.)

11. Az ötévesemmel megnéztük a Természettudományi Múzeumot, boldogan mesélt róla a nagyszülőknek imigyen: Anya elvitt a Kertészetművészeti Múzeumba!

12. Apa hintáztatja a négyéves fiunkat, jó magasra löki, megkérdezi tőle:

– Na, liftezik már a pocakod?

– Nem, apa, a pöcsöm liftezik.

via GIPHY

13. Apa leengedte olajkályhából az olajat. Lányom négyévesen: Apa, te olajvállalkozó lettél? (Rendszeresen nézte a Dallast.)

14. Négyéves lehetett a fiam, visítozott a fürdés előtt. Mondom, hagyja abba, mert a falra mászom. Erre ő rám néz elkerekedett szemmel: De hát ott is hallod!

15. Én már nem voltam gyerek, inkább kamasz voltam, amikor anyukám először készített májgaluskalevest. Amikor megláttam, csak azt kérdeztem: Anya, mi ez? Megromlott a galuskaleves?

16. Lányom tegnap: Mi az a csalfa? Mondom, hát aki több fiúra is kacsingat, vagyis több fiút nézeget egyszerre. Erre ő: Aha. Kancsal?

17. Gyerekem négyévesen:

–  Apa, ez milyen lepke?

–  Nem tudom.

–  Akkor nézd meg a lepke pont hun.

Szőcs Lilla

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Getty Images