Spontán utazást a Bakoknak

A Bak jegyű emberek imádnak mindenre jó alaposan felkészülni, és csak vész esetén mennek szabadságra, mert nagyon fontos nekik a munkahelyi előmenetel. Kicsit sem merevek úgy általában (ezt természetesen full ironikusan mondom), úgyhogy azt ajánlom, hogy ha együtt élsz egy ilyen emberrel, és a kettőtök közös megtakarításából futja utazásra (akár egészen közelire), akkor kérd ki a háta mögött a munkahelyéről, csomagold össze a bőröndjét nélküle (és kicsit kupisan), és foglalj le mindent, az étkezési helyszínekig bezárólag – imádja ugyanis, ha a feje fölött döntenek valamiben. Ebből aztán tanulni fog, ne izgulj! Persze lehet, hogy a következő ünnepet már nem veled tölti, de hát, nem lehet mindent, na.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Capricorn Memes (@capricornmemes_) által megosztott bejegyzés

Meditációs tanfolyam, Háború és béke, közös El Camino a Mérlegeknek

Egy tipikus Mérleg azt szereti, ha nyüzsgés és izgalom van, barátok jönnek-mennek, pörög az élet. Te is úgy gondolod, hogy ideje lenne lelassulnia, ugye? Hívd ki egy El Caminóra, mert a versenyszelleme esetleg beleviszi. A meditációs tanfolyammal és a Háború és békével az a baj, hogy az első óra/tíz oldal után jó eséllyel feladja, szóval valahogy helyzetbe kell hozni, hogy magába nézzen. Esetleg még,

ha nagyon közeli a kapcsolat, adhatsz neki pszichoterápiát, ráférne, de magától nehezen veszi rá magát,

mert ha nem érzi jól magát, azt egyedül szereti csinálni. Úgyhogy azt fogja mondani: adj neki inkább pénzt. Mondjuk, jó eséllyel minden ajándékötletre ezt mondja.  

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

libra memes♎️ (@libras.society) által megosztott bejegyzés

Néma elvonulás egy kolostorba az Ikreknek

Az Ikreknek – aki még önmagával is hosszas párbeszédeket folytat – olyan mértékű a közléskényszere, hogy minden bizonnyal sokat profitálna egy hét némaságból. Ha túlélné. De egyébként szereti feszegetni a határait, csak nem éppen ilyen módon. Még azzal tudod emelni a tétet, hogy mindezt egy iszonyú puritán helyen kell abszolválnia, az Ikrek jegyűek ugyanis nagyon-nagyon szeretik a kényelmet. Szóval vagy nagyon beválik, és egy másik ember tér vissza a némaságból (egy százalék esély), vagy hiába beszél onnantól kezdve 0–24-ben, veled soha többé nem áll szóba. Sajnos nála nehéz kiszámítani, hogy mi hogyan hat rá. Meg úgy általában az Ikrekkel kapcsolatban bármit, szóval egy sima ajándék is erősen kétesélyes.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gemini Memes (@geminimemes__) által megosztott bejegyzés

Elköteleződést a Nyilasnak

A Nyilas, aki szereti az utolsó pillanatig fenntartani a változtatás jogát egy-egy program esetében, megőrül, ha valami olyat kap, amit minden héten vagy – még rosszabb – mindennap kell csinálni. Ő mindig azt szeretné csinálni, amit abban a pillanatban akar, szóval igazából minden programmal ki lehet mozdítani a komfortzónájából. Nyelvtanfolyam heti fix időponttal, vagy egy olyan színházbérlet, aminek kötött időpontjai vannak, jó ajándék lehet (viccből), esetleg játszhat még kommunikációs tanácsokkal szolgáló könyv is, mert a Nyilas nem a finom stílusáról híres, hanem sokkal inkább arról, hogy nem érzi a határokat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sagittarius Memes (@sagittariuslogy) által megosztott bejegyzés

Nagyon praktikus dolgokat a Halaknak

A Halak jegy sajátossága, hogy igyekszik a lehető legtávolabb tartani magát a realitástól, és mindent a maga kis álomvilágában megélni, úgyhogy egy serpenyő, egy felmosószett, egy mérleg vagy valami más hasznos dolog emlékezteti a földi dolgokra, és kényszeríti, hogy foglalkozzon velük. Ez persze jól is elsülhet a serpenyő esetében, mert lehet, hogy imád főzni, ugyanis erre a jegyre jellemző a kreativitás. De a

felmosószettnek – horoszkóptól függetlenül – ötmillióból egy ember örül, a mérleget meg a legtöbben sértésnek veszik.

A Halak jegyűek kifejezetten érzékenyek, szóval ha az a cél, hogy jövőre már ne kelljen neki ajándékozni, akkor csak tessék.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

pisces memes♓️ (@piscesthingz) által megosztott bejegyzés

Tömegrendezvényt, partisorozatot a Ráknak

A világtörténelem legotthonülőbb jegye, aki egy szuper házibuliban is öt perc után elkezdi fixírozni a kijáratot, és azon agyalni, hogy milyen ürüggyel léphet le anélkül, hogy megsértené a házigazdát. Szóval a legjobban egy meglepetésbulival lehet kiborítani, amit a saját otthonába szervezel, hogy el se tudjon menekülni. De azért bármilyen más olyan esemény is jöhet, ahol nagyon sokan vannak, kis térben, és lehetőleg ismerősökkel vidd oda, hogy valaki beszéljen hozzá, nehogy békében ellegyen a kis világában. Ha ételajándékkal szeretnéd zavarba hozni, akkor olyat adj neki, amit senki más nem szeret, mert alapesetben akkor boldog, ha az utolsó kocka csokiról is lemondhat a szeretteiért – így viszont jól elveszed tőle ennek lehetőségét. Egye csak meg az egészet egyedül!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cancer Memes (@cancer.sensitivity) által megosztott bejegyzés

Masszázs, kontakt tánctanfolyam vagy egy nagy ölelés a Szüzeknek

A Szűz jegyűek híresen utálják, ha ölelgetik őket, és mindent megtesznek, hogy kimaradjanak a nagy csoportos puszizkodásokból, mert a testüket általában erős kontroll alatt tartják. Szóval minden jöhet, ami ettől megfosztja őket: szabadesés, kontakt tánc, valami komolyabb masszás, a lényeg, hogy ne ők uralják a testüket. Ha pedig teljesen ki akarsz készíteni egy Szüzet, akkor az átadáskor egy hosszú-forró ölelést is iktass be, és valószínűleg jövő karácsonyig nem látod.  

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Virgo Memes (@virgomemes_) által megosztott bejegyzés

Bizalomjátékot a Skorpiónak

A Skorpió egyik legfőbb tulajdonsága, hogy nem bízik senkiben, csak saját magában. Legyen szó titkokról, érzelmekről, de egészen hétköznapi dolgokról is, nem tudsz bekerülni a bizalomkörébe, mert nincs neki olyan. Szóval minden olyan helyzet, ahol valaki másra kell hagyatkoznia, teljesen kikészíti. Ezért a tandemugrástól a bekötött szemmel a meglepetéséhez vezetésen át a bizalomjátékig minden jöhet. Sőt, az is, ha

valami fontos feladatot átvállalsz tőle, aztán okító célzattal nem sokkal a megvalósítás előtt elérhetetlenné válsz.

Garantált idegösszeroppanás. És amikor végre megjelensz, egyszerűen öleld meg, és tégy úgy, mintha mi sem történt volna. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Scorpio♏ (@scorpiomemes) által megosztott bejegyzés

Dühkezelő-tanfolyamot vagy játékfegyvert a Kosnak – attól függ, mi a cél

Mondjuk úgy, hogy a Kos jegyűek nem urai tökéletesen az érzelmeiknek, különös tekintettel a haragra, és azokra a helyzetekre, amik váratlanul bosszantónak bizonyulnak, mint például a közlekedés. Úgyhogy attól függően, mennyire tervezel hosszú távon az adott Kos jegyű emberrel, akinek ajándékozni szeretnél, kaphat hosszú távú megoldást a dühkezelésére, esetleg valami gyors nyugtatószert (természetesen nem gyógyszerre, hanem stresszlabdára gondoltam!) vagy esetleg egy játékpisztolyt, amivel random közlekedési helyzetekben is „lövöldözhet”, amíg be nem viszik garázdaságért, vagy annak látszatáért.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Aries Memes (@ariesperfect) által megosztott bejegyzés

Hamis kuponkatalógust vagy személyre szabott építő kritikákkal teli levelet a Bikának

A Bika két dolgot szeret igazán: jól járni és kedves dolgokat hallani magáról. Ez utóbbit olyannyira, hogy ha más nem mondja, akkor megoldja ő maga. Szóval ha adsz neki néhány olyan kedvezményes kupont, amivel aztán jóhiszeműen megvesz dolgokat, amikről később kiderül: máshol kevesebbe kerülnek – hát ezzel teljesen kicsinálod. Ha pedig az ünnepi alkalomból bármilyen negatív dolgot mondasz vagy írsz róla (például egy ajándékkártyát egy önismereti könyv mellé, azzal, hogy „ebben még fejlődnöd kell”), akkor arra egész életében emlékezni fog. Nála a szendvicsmódszer nem az, hogy két bók, egy kritika, két bók, hanem 132123453423 bók, egy negyed kritika (tele eufemizmussal), majd újabb 132123453423 bók. És akkor talán szól még hozzád ebben az életben. Mert ha véletlenül (vagy direkt) megbántod, akkor biztos nem árulja el – egyszerűen nem keres soha többé, és hagyja, hogy találgasd, mi a baja. 

A Vízöntőről egyszerűen feledkezz el

A legtöbb Vízöntő igazi „out of the box”-ember, aki meg van győződve róla, hogy neki aztán mindent szabad, és semmilyen helyzetben nem kell beállnia a sorba. Ennek megfelelően szeret egyik pillanatban elképesztően elbűvölő, a másik pillanatban pedig szarkasztikus mizantróp lenni, és persze alapnak tekinti, hogy a környezete nemhogy tolerálja, de élvezze az amplitúdóit. Alapelvárás nála, hogy különleges figyelmet kapjon, nagyjából mindenkitől, úgyhogy

ha a sok személyre szabott, kézzel csomagolt ajándék között kap egy doboz bonbont ajándékzacskóban, akkor valószínűleg az egész világban való hite meginog.

Utálja még a konteókat, úgyhogy ki lehet kergetni a világból egy olyan könyvvel, ami bebizonyítja: minden oltás hülyeség, Elvis egy szigeten él Diana hercegnővel, és a repülők a chemtrail miatt húznak fehér csíkot. 

Az Oroszlánnak add a segítséget, sírni fog tőle (és nem örömében)

Ha valaki szentül meg van győződve róla, hogy ő aztán a világot is működtetné teljesen egyedül, akkor az az Oroszlán. Így aztán a legkiborítóbb ajándék számára az, ami érzékelteti: valamire alkalmatlan. Ebből persze a személyes segítség a legkeményebb, hiszen azt is jelzi, hogy ő nem képes rá, de egy másik ember igen. Általában a késéstől is kikészül, szóval ha hozzá mész, akkor a hangulat megalapozása érdekében semmiképp ne legyél pontos. És ha esetleg még a ruháját is kritizálod, akkor örülj neki, hogy az ajándékozásig maradhatsz. Ha a személyes segítségnyújtásig nem merészkednél el, akkor mindenképpen valami olyan könyvet adj, amiben szerepel az, hogy „kezdőknek”. Sok a rendmániás Oroszlán, szóval egy kifejezetten rendetleneknek szóló konmari-könyv például üt náluk. És nem a szó jó értelmében.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Leo Memes ♌ (@leo.legacy) által megosztott bejegyzés

Na, kinek találtam el a szíve legtitkosabb vágyát? Senkinek? Akkor ma sem keltem fel hiába.

Kiemelt képünk illusztráció – Forrás: Getty Images/nicoletaionescu

Tóth Flóra