1. Mit vegyek a csajomnak? – Megmondja a player.hu csapata (frankón megmondja)

Erre a nem túl egyszerű kérdésre ad választ az alábbi oldal. Állítsd be, hogy mennyit lennél hajlandó költeni az ajándékra. Majd jöhet a párod kora és érdeklődési köre. Például: „Állatbolond”, „Gasztrós” netán „BioÖkoPaleoYogás” vagy esetleg „Sportos-túrázós”? Nem csak a férfiak segítenek, a jobb oldali sávban mi, nők is bombázhatjuk ötletekkel a férfiakat, hogy mi minek örülnénk. Vagyis a szívünknek kedves kiválasztott termék linkjét beküldhetjük az oldalra, hogy bekerüljön ebbe a gyűjtésbe – ezzel segítve az ötlethiányban szenvedő honfitársainkat. Ajándékozni közügy.

2. Mit vegyek, ha igazán a kedvében akarok járni? – DIY (csináld magad) pakkot

Sokan vannak, akik tényleg nem értenek az ajándékozás szeretetnyelvén, ezen barátaimnak mindig a következő trükköt javaslom. Szerezzenek a hobbiboltból, barkácsboltból egy rusztikus díszdobozt, és töltsék meg minden jóval az ajándékozott fél kedvenceiből. Én például a barátomnak retró Turbó rágógumit, hot wheels autót, retrópomádét és a kedvenc édességeit tettem egy ilyen csomagba egy kedves üzenettel. Ízlés szerint érdemes tematizálni a csomagot kedvenc filmre, könyvre. Harry Potter-csomagot is pikk-pakk összeállíthattok valakinek, akinek még mindig ez a kedvenc könyve: kerülhet bele mindenízű drazsé, varázspálca, törött szemüveg, csavargók térképe, LEGO-figura, és ehhez hasonló apróságok. 

3. Mit vegyek a gyerekemnek? – Marbushkát!

Megvolt már Boribon-sorozat, a Kuflik és a Lengemesék is? Akkor ideje kicsit visszakapcsolni offline módba. A Marbushka kézműves játékműhely elképesztően szép társasjátékokat, memóriakártyákat, Marbushka-babákat és illusztrációkat készít. Minden felnőtt egy kis könnycseppet morzsol majd el, hogy nem a XXI. században született. Én legalábbis biztos így teszek.

...és az utolsó :-) / ...and the last one :-) #marbushka #marbushkagame #marbushkapuzzle

4. Mit vegyek annak, aki szereti az ékszereket? – Vadjutkát! 

(Jesszusom, lassan rímekben kezdek beszélni, mint a Grincs.) Tóth Flóra kollégámmal rendszerint egymásra licitálunk, hogy ki tud jobb ajándékokat szerezni, ugyanis mindketten szeretünk kreatív ajándékokat kitalálni. Ennek ellenére mi is ugyanúgy be tudunk pánikolni karácsony előtt pár héttel, hogy mi a túrót vásároljunk xy rokonnak. Flóra tuti ötlete arra az esetre, ha szeretnéd levenni a lábáról egy ékszerimádó rokonodat, anyósodat, sógornődet: rendelj Vadjutkát! Különlegesek, egyediek, személyesek az ékszerei – az oldalon a blogjukra kattintva egy–két ékszerük elkészülésének történetét is elolvashatod.

More new sterling silver + plexi earrings in my shop @palomabudapest .They are also coming with me to Bratislava, to take part in the @sashe_sk design market between 12-14th September. #silverearrings #plexi #bijou #fashionaccessories #uniquejewelry #designshop #shoplocal #smallbusiness #independentshop #designmarket #designfair #instahun #mik #vadjutka

5. Mit vegyek, ha túl kreatív a párom? – ImagineBP!

Ha a fentebbi listáról már majdnem mindent kipiáltál, és nem szeretnél klisékhez nyúlni, akkor jöhet az élményajándék. Azon belül is a városnéző túrákat favorizálom! Hogy lett fess a pesti nő? Miről pletykáltak az oszmán kori budai várnegyedben? Mindig is érdekelte a párodat Budapest rejtélyes art deco-épületeinek története? Akkor ezen az oldalon például találhatsz neki, vagy magatoknak (vagy akár az egész családnak) egy közös élményt.

várjukatavaszt#mindjartittvan#titkoskert#városiséta#imaginebudapest#járjnyitottszemmel

6. Mit vegyek, ha az érzéseimet szeretném kifejezni? – Készíts válogatáskazettát (vagy Spotify playlistet)

Ha te is készítettél a kilencvenes években efféle meglepetést a kedvenc dalaidból, akkor tudod, miről beszélek! Ha nem, az sem baj, itt a remek lehetőség. Mivel a kilencvenes évek divatja épp visszakúszott, ezzel az ajándékkal menő leszel. Persze lehet, hogy nem árt egy magnót is venni a meglepetés-kazettához, vagy előtúrni egy régi darabot. De csinálhatsz persze neki Spotify-on is egy lejátszási listát karácsonyra…

+1 Mit vegyek, ha hobbiornitológus a párom? – Madáretetőt!

Innen súgok minden kedves WMN-kollégának, hogy az idei karácsonyi húzáson Kökéndy Ákosnak mit kéne venni. A Magyar Madártani Egyesület webshopja minden amatőr és profi ornitológus számára igazi ínyencségeket kínál. Különböző típusú készre gyártott madáretetőket és odúkat vásárolhatsz; műfészket, gólyakosarat, ablakodút és a különböző madárfajoknak megfelelő etetőket, itatókat.

Van itt kérem, választék: búbos bankás, bütykös hattyús vagy akár balkáni fakopáncsos kerámiabögre is. Sőt! Kaphatók távcsövek és spektívek is, amelyekkel nagy örömet lehet szerezni a madarak szerelmeseinek. Úgyhogy, ha szíved választottja megszállottan kémleli az eget, akkor egy efféle ajándékkal biztosan nagy örömöt szerzel neki.

Szőcs Lilla

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Getty Images/SDI Productions