WMN szerkesztőség cikkei

Összesen: 3025 db cikk

Vackoron innen és túl – Kormos István, a költő, barát és szerelmes

Kult – 2024. május 4. – WMN

Piszén pisze kölyökmackóját sokan ismerik, de hogy Kormos István „felnőtt” költészete (akárcsak a személyisége) mily lenyűgöző és izgalmas, azt kevesen tudják. A születésének tavalyi centenáriumára összeállított emléktárlat szeptember 1-jéig megtekinthető a PIM-ben.

„Egyszer eljön az a nap, amikor utoljára jövünk el a gyermekonkológiáról” – Áron története

WMN Life – 2024. április 25. – WMN

Áronnak, a kisfiúnak, akit rákkal diagnosztizáltak az egyéves születésnapja körül, lezárult az aktív kezelés időszaka, ám a szülők még távolról sem dőlhettek hátra.

Még harminc perc a hepiendig (Olvasói történet)

VIM – 2024. április 23. – WMN

Kéne valami közös program, amivel visszacsempészhető a romantika a kapcsolatba. (Olvasói történet)

„So si sheja? Mizu, csajok?” – a roma nők helyzetéről

WMN Ügy – 2024. április 20. – WMN

Az április 8-i nemzetközi roma naphoz kötődően múlt héten az Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány egy egyhetes rendezvényt szervezett Opre Roma! – Roma hét Józsefvárosban címmel. A hét folyamán rengeteg izgalmas, érdekes programon lehetett részt venni. A Bura galériában a roma nők társadalmi helyzetéről beszélgettek, erről olvashattok most egy nagyon izgalmas beszámolót.

Amikor a gyerek sír reggel az óvodában: a pedagógiai tanácsadó tippjei

WMN Life – 2024. április 16. – WMN

Sok gyereknek az óvoda az első igazi próbatétel: el kell búcsúznia a szüleitől, és több órán át egy számára idegen környezetben kell tartózkodnia. Vannak, akik a szülők és pedagógusok pozitív hozzáállása ellenére hónapok alatt sem szokják meg az új helyzetet, és sírással kezdődnek a reggelek. Mit javasol az óvodapedagógus?

< 3 4 5 6 7 8 9 >