WMN szerkesztőség cikkei

Összesen: 2997 db cikk

„A szerelem háromszor fáj. Amikor kivágnak, amikor férjhez mész, és amikor szülsz” – a női csonkítás hagyománya

Kult – 2024. március 23. – WMN

A női körülmetélés kifejezés félrevezető. Valójában nem vallási előírásról van szó, hanem konkrét csonkítás történik, aminek súlyos egészségi kockázatai lehetnek a vérmérgezéstől kezdve a meddőségen és vizelettartási problémákon keresztül a frigiditásig és a depresszióig.

Balogh-Kunst Nóra: 35 éves a nőgyógyásznál

Kult – 2024. március 19. – WMN

Mire számíthat egy nő a nőgyógyásznál, ha már elmúlt harmincöt? Ha akar gyereket. Vagy ha nem. Dilemmák és kérdések, amikre nem mindig vannak válaszok.

A százéves kerekesszék szomorú titka

VIM – 2024. március 18. – WMN

A gyerekek nem értették, miért nem nyúlhatnak a réges-régi kerekesszékhez. A fájdalmas titkot sokáig őrizte a nagymama. Mígnem egyszer napvilágra derült:

Ő elment, mi itt maradtunk – öt évvel ezelőtt halt meg Baló György újságíró

WMN Life – 2024. március 18. – WMN

„Szemben az amerikaiakkal, ő sokszor elbukott, de soha nem csinált magából mártírt. Gondolkodás nélkül vagy gondolkodva, de újrakezdte, máshol ugyan, de mindig ugyanazt. Addig csinálta, amíg jószerivel egymaga maradt. És ez azt is jelenti, hogy mi egyedül hagytuk. Ez a szégyen most már rajtunk is ragad.”

Bazi nagy indiai lagzi három napon át: bollywoodi tánccal, kurkumafürdővel, hennafestéssel

WMN Life – 2024. március 18. – WMN

„Nem elefántháton járunk dolgozni, nem mindegyikünk jógi, nem bambuszkunyhóban lakunk a dzsungel közepén, és imádjuk a pizzát. Ugyanúgy élünk, mint ti” – mondta Rayan, egy párszi srác az esküvőn, amikor arról mesélt, hogy milyen félreértésekkel találkozott eddig a nyugatiak részéről. Pár hét indiai kóborlás után pedig rájöttem, hogy ez részben igaz, részben nem, de az biztos, hogy amit mi magyarok, sőt megkockáztatom, hogy a legtöbb európai gondol az országról, az általában téves – írja Rosta Judit, aki nemrég tért vissza Indiából, és most arról mesél, milyen egy hindu esküvő.

< 1 2 3 4 5 6 7 >