WMN szerkesztőség cikkei

Összesen: 2810 db cikk

„Rettentő kellemetlennek éreztem társalogni valakivel a testszagáról” – Kínos munkahelyi probléma, amiről még beszélni is nehéz

VIM – 2022. október 18. – WMN

Te is kerültél már hasonló helyzetbe, az asztal bármelyik végén állva? Szerinted hogy lehet ezt okosan kezelni?

Amire a vér nem kötelez – egy családi bántalmazás anatómiája

WMN Life – 2022. október 17. – WMN

Ha a hallgatás fáj, milyen lehetett átélni?

„Én egészen felolvadtam az ő munkáiban” – Sokat köszönhetünk a harmincas évek legendás építészfeleségeinek

Kult – 2022. október 14. – WMN

Pécsi Eszter volt az első nő hazánkban, aki építészmérnöki oklevelet szerezhetett, addig ezt a pályát nem választhatták nők. Diplomáját 1920-ban vette át a Műegyetemen. Sok tehetséges társa adta fel kényszerűségből az álmait vagy lett „építészfeleség”, aki a háttérben tevékenykedett. Három történetet mesél el művészettörténész-muzeológus vendégszerzőnk:

„Csak a szeretet számít, mindig ez volt a vezérelv. Vagy van, amikor a szeretet sem elég?” – Gondolatok egy családi tragédia kapcsán

VIM – 2022. október 9. – WMN

„Hang nélkül meredünk a semmibe, bámuljuk a plafont, keressük a válaszokat: mit rontottunk el?” Lehet azzal ártani, ha az ember túlságosan félti, óvja a gyerekét?

Törökország és én, mint egy régi házaspár – Rendhagyó memoár

WMN Zizi – 2022. október 9. – WMN

Vendégszerzőnk hat évig élt, tanult és tanított Törökországban, és azt mondja, ezalatt olyan lett a viszonya az országgal, mint egy öreg házaspárnak: morgolódik miatta sokat, de tiszta szívből szereti. És most elmeséli, miért:

< 1 2 3 4 5 6 7 >

WMN közösség