WMN szerkesztőség cikkei

Összesen: 3009 db cikk

A százéves kerekesszék szomorú titka

VIM – 2024. március 18. – WMN

A gyerekek nem értették, miért nem nyúlhatnak a réges-régi kerekesszékhez. A fájdalmas titkot sokáig őrizte a nagymama. Mígnem egyszer napvilágra derült:

Ő elment, mi itt maradtunk – öt évvel ezelőtt halt meg Baló György újságíró

WMN Life – 2024. március 18. – WMN

„Szemben az amerikaiakkal, ő sokszor elbukott, de soha nem csinált magából mártírt. Gondolkodás nélkül vagy gondolkodva, de újrakezdte, máshol ugyan, de mindig ugyanazt. Addig csinálta, amíg jószerivel egymaga maradt. És ez azt is jelenti, hogy mi egyedül hagytuk. Ez a szégyen most már rajtunk is ragad.”

Bazi nagy indiai lagzi három napon át: bollywoodi tánccal, kurkumafürdővel, hennafestéssel

WMN Life – 2024. március 18. – WMN

„Nem elefántháton járunk dolgozni, nem mindegyikünk jógi, nem bambuszkunyhóban lakunk a dzsungel közepén, és imádjuk a pizzát. Ugyanúgy élünk, mint ti” – mondta Rayan, egy párszi srác az esküvőn, amikor arról mesélt, hogy milyen félreértésekkel találkozott eddig a nyugatiak részéről. Pár hét indiai kóborlás után pedig rájöttem, hogy ez részben igaz, részben nem, de az biztos, hogy amit mi magyarok, sőt megkockáztatom, hogy a legtöbb európai gondol az országról, az általában téves – írja Rosta Judit, aki nemrég tért vissza Indiából, és most arról mesél, milyen egy hindu esküvő.

„A botodat az ajtó mellett hagytad, mielőtt leballagtál a lépcsőn, nem gondoltad, hogy utoljára”

VIM – 2024. március 16. – WMN

A szeretett szülő hirtelen halála után hagyott űrre egyszerűen nem lehet felkészülni.

„Neveljétek lányaitokat emberekké, ne pedig mihamarabb férjhez adandó lényekké!” – Teleki Blanka története

Kult – 2024. március 15. – WMN

A Szabadság tér akár Teleki Blanka nevét is viselhetné, ám az első középfokú leányiskola megalapítója méltatlanul kevés figyelmet kap a történelemkönyvekben.

< 4 5 6 7 8 9 10 >