Mózes Zsófi

Mózes Zsófi újságíró, social media manager. Foglalkozik nőügyekkel, hisz a beszéd erejében, ír mindarról, ami nap mint nap körülvesz minket – és amiről nem szívesen veszünk tudomást.

Mózes Zsófi cikkei

Összesen: 375 db cikk

Mózes Zsófi: Állok a tükör előtt, a meztelen testemet nézem – és nem akarom bántani többet

KI VELE! – 2024. május 23. – MZS

„Szokom az újat, hogy még sosem volt ekkora, nem volt ilyen nehéz. Zavarhatna ez, ahogy zavarhatna a sok halványulni többé nem akaró heg, az orromon a megmásíthatatlan ív, vagy a repedések a bőrömön.”

Egy kamasz lány csak tablettát íratna, de az egészségügyi rendszer máris traumatizálja

WMN Egszsg – 2024. május 17. – MZS

Létezik ma olyan egészségügyi ellátás Magyarországon, amire nyugodt szívvel rábízná magát az ember? Amihez nem a kiszolgáltatottság és a kényszer érzése társul – legyen szó páciensről vagy a szektorban dolgozóról? A Beutaló nélkül sehova című film pontos látlelet a magyar egészségügyről.

Több mint száz áldozata van az erőszakkal vádolt mozgástanárnak, ő mégis ott lehetett a Magyar Színház próbáján

WMN Ügy – 2024. május 15. – MZS

„16–21 éves koromig voltam a Thália Tanoda diákja, ezalatt szexuálisan, fizikailag és verbálisan is bántalmazott” – mondja Hunyadi Emőke, aki végül pert indított korábbi tanára ellen.

Mózes Zsófi: Az ember, ha határokat szab, magára marad – de legalább szabad

KI VELE! – 2024. május 11. – MZS

Elvárhatom-e másoktól, hogy tudják, nekem mi a jó, hogy hol vannak a határaim, mi az, ami oké, és ami már nem? Vagy ha nem tudják, legalább tiszteletben tartsák, ha mondom? Mondhatom-e egyáltalán, ér-e nemet mondani? A WMN és a Viasat3 közösségi talkshow-ja, a Ki vele! következő adásában a határhúzás lesz a téma, amellyel mindenkinek dolga van – ez alól pedig Mózes Zsófi sem kivétel.

Ezer betegből kettővel több maradna életben, ha női orvos kezelné őket

WMN Egszsg – 2024. május 9. – MZS

A férfi orvosok nagyobb valószínűséggel utasítják el a nők fájdalmát és tüneteit, ami így nagyobb eséllyel vezet téves diagnózishoz és rosszabb orvosi ellátáshoz.

< 1 2 3 4 5 6 7 >