Mózes Zsófi

Mózes Zsófi újságíró, social media manager. Foglalkozik nőügyekkel, hisz a beszéd erejében, ír mindarról, ami nap mint nap körülvesz minket – és amiről nem szívesen veszünk tudomást.

Mózes Zsófi cikkei

Összesen: 375 db cikk

Az igazság relatív – Megnéztük a Goldman-ügy című bírósági drámát

Kult – 2024. április 24. – MZS

Létezik-e univerzális igazság, vagy bizonyos szempontból minden relatív? És ha egy kettős gyilkosság megoldása a tét? Az évszázad tárgyalásaként hivatkoztak Pierre Goldman perére, ami sok más mellett ezeket a kérdéseket is felveti.

Az Egyesült Államok elnökének készült, végül rocksztár lett belőle – Isten éltesse Iggy Popot!

Kult – 2024. április 21. – MZS

Iggy Pop, a „punk keresztapja” jellegzetesen reszelős hangjával a könnyűzene történetének egyik legkiszámíthatatlanabb előadója. Az évtizedek során annyi zenei műfajban alkotott már, hogy ha akarnánk se tudnánk beskatulyázni, és bár a botrányok sem kerülték el, ő mégis mindig önazonos maradt.

Támogatják a nők előléptetését, de csak akkor, ha baj van: az üvegszirtjelenségről

WMN Ügy – 2024. április 19. – MZS

Gyakran a nőktől várják a vállalati káosz megszüntetését, és ezért helyezik őket feljebb a ranglétrán. Ez azonban nem privilégium. Ez az üvegszirtjelenség.

A keresztrejtvények történetének legnagyobb rejtélye: kém volt-e Leonard S. Dawe?

Kult – 2024. április 18. – MZS

A világháborúk ideje alatt a rejtvény nem komolytalan játéknak számított, hanem szórakozásnak, ami az olvasókat józanul tartja, miközben a hírekből ömlik rájuk a rideg valóság.

Lehet-e pozitívan viszonyulni a múltbeli negatív élményekhez? – két technika, ami segít, hogy felülírd a rossz érzéseket

WMN Life – 2024. április 12. – MZS

A kognitív újraértékelés és a történetmesélés két olyan pszichológiai technika, amely semlegesítheti a múltbeli rossz érzéseket.

< 2 3 4 5 6 7 8 >