Mózes Zsófi

Mózes Zsófi újságíró, social media manager. Foglalkozik nőügyekkel, hisz a beszéd erejében, ír mindarról, ami nap mint nap körülvesz minket – és amiről nem szívesen veszünk tudomást.

Mózes Zsófi cikkei

Összesen: 375 db cikk

Egy férfival vagy egy medvével találkoznál inkább az erdőben? – a man vs. bear trend rávilágít a női lét valóságára

WMN Ügy – 2024. május 4. – MZS

A nők nem azt mondják, hogy minden férfi rossz, csak azt, hogy egyetlen nő vagy lány sem biztos abban, mit tenne velük egy férfi egy erdőben – és inkább nem akarják megtudni.

Megmenthetnénk a bolygót, ha nők irányítanák a világot? – a nemek közti ökológiai szakadékról

Holnap – 2024. május 1. – MZS

Miközben virágzik a klímaváltozás-tagadás, van a társadalomnak egy olyan csoportja, amely sokkal inkább támogatja az környezetvédelmi intézkedéseket és a fenntartható életmódot: a nők.

Sok nő havi 200 órát tölt háztartási munkával, és még ő fizet érte: a jóllétével, a karrierjével, a nyugdíjával

WMN Ügy – 2024. április 30. – MZS

Bár a nők egyre inkább részt vesznek a munkaerőpiacon, továbbra is ők (azaz mi) viselik a legtöbb felelősséget a fizetetlen háztartási és gondozási munkáért. Ez még akkor is így van, ha a férfiak és a nők is teljes munkaidőben dolgoznak. Még akkor is, ha a nők az elsődleges kenyérkeresők. És még akkor is, ha a férfiak munkanélküliek.

Pintér Béla az Elviszlekben: Senki sem mondja meg, hogy mit tehetek és mit nem

Elviszlek magammal – 2024. április 25. – MZS

Bár Pintér Béla darabjai jellemzően önéletrajzi ihletésűek, ő mégis ritkán beszél magáról. Most azonban megnyílt, és őszintén mesélt sikerekről, félelmekről, szabadságról és bátorságról – megmutatva az embert a rendező mögött.

Miért törölték ki a briliáns nőket a történelemből, és miért érezzük ennek a következményeit még ma is?

WMN Ügy – 2024. április 25. – MZS

Lehet, hogy a férfiak számos területet még mindig uralnak, de ha nem lennének a nők találmányai, felfedezései, irodalmi és művészeti alkotásai és minden más általuk elvégzett munka, ők sem tartanának ott, ahol ma.

< 1 2 3 4 5 6 7 >