Mózes Zsófi

Mózes Zsófi újságíró, social media manager. Foglalkozik nőügyekkel, hisz a beszéd erejében, ír mindarról, ami nap mint nap körülvesz minket – és amiről nem szívesen veszünk tudomást.

Mózes Zsófi cikkei

Összesen: 375 db cikk

Élhetünk 100 évig, de azt is kevésnek fogjuk érezni, ha mindig csak robotolunk – Ilyen volt a WMN Klub, ahol a hosszú élet titkát kerestük

WMN Egszsg – 2024. június 5. – MZS

A legtöbbünknek célja a hosszú, tartalmas és boldog élet, az eszközöket azonban mindenki máshol, más ütemben találja meg hozzá.

Sok menstruációs termék vegyi anyaggal szennyezett – emiatt pedig az egészségünkkel fizetünk

KI VELE! – 2024. június 2. – MZS

Ma Magyarországon nagyságrendileg kétmillió ember támaszkodik a menstruációs termékekre, az ipar pedig fokozatosan reagál az igényekre: a tampontól a betéteken át a menstruációs fehérneműkig a választék egyre szélesebb. De tudjuk-e, hogy miből készülnek ezek a termékek – és ezáltal milyen anyagokkal érintkezik a testünk?

Batiz András az Elviszlekben: Merjük vállalni a sebezhetőségünket, mert ez nem elvesz belőlünk, hanem hozzánk tesz

Elviszlek magammal – 2024. május 30. – MZS

Batiz András mindent nagyon fiatalon kezdett. Alig volt húszéves, amikor az ország egyik legismertebb tévés arca lett, harmincéves kora előtt pedig kormányszóvivői pozíciót vállalt. És bár van, amit ma már másképp csinálna, nem bánja a korábbi döntéseit – mint mondja, ezek kellettek ugyanis ahhoz, hogy eljusson oda, ahol ma tart. Az Elviszlek magammal legújabb adását Mózes Zsófi ajánlja.

Az állatvilágnak köszönhetően dől meg minden, amit a patriarchátusról gondoltunk

WMN Life – 2024. május 27. – MZS

Annak ellenére, hogy sem a történelem, sem a biológia nem bizonyítja, hogy ez mindig is a férfiak világa lett volna, az, hogy a patriarchátusra egyetemes és elkerülhetetlen berendezkedésként gondolunk, mélyen gyökerezik kultúránkban.

A „40 órás munkahét” ritkán áll meg 40 óránál, mi mégis napról napra feláldozzuk magunkat érte

WMN Life – 2024. május 26. – MZS

Elképesztő hajtásban éljük az életünket: az Y generáció tagjainak 73 százaléka heti 40 óránál többet dolgozik, egynegyedük 50 óránál is többet, és közel egyharmaduknak kettő vagy több munkahelyen is helytáll.

< 1 2 3 4 5 6 7 >