Mózes Zsófi

Mózes Zsófi újságíró, social media manager. Foglalkozik nőügyekkel, hisz a beszéd erejében, ír mindarról, ami nap mint nap körülvesz minket – és amiről nem szívesen veszünk tudomást.

Mózes Zsófi cikkei

Összesen: 375 db cikk

Asszonypajtás azt az űrt tölti be, amit sosemvolt nagymamák hagytak maguk után a konyháinkban

WMN KNYHA – 2024. június 19. – MZS

Egy kalauz, ami bevezet a konyhába, irányt mutat, ha spórolnál, ha inkább a házi koszt pártján állsz, ha a rohanós hétköznapok ellenére rutinná gyúrnád a meleg vacsorákat. Balázs Barbi Asszonypajtás című könyvét ajánljuk:

Cenzúra! A nők egészségével kapcsolatos szavak még mindig feketelistásak a közösségi médiában

WMN Egszsg – 2024. június 13. – MZS

Menopauza, meddőség, vetélés, menstruáció, méh, méhnyak, szoptatás, tampon, PCOS és pubertás… Néhány a nők egészségét övező negyven (!) olyan kifejezés közül, amelyeket rendszeresen cenzúráznak a különböző közösségimédia-platformokon. A tiltás pedig azt az elképzelést is állandósítja, hogy a női test és annak működése szégyenletes, és el kell rejteni.

Anya Taylor-Joy: az egykor csúfolt kislány ma a filmipar csúcsán

Kult – 2024. június 12. – MZS

Modellből lett színésznő, aki dacból nem akart megtanulni angolul, és aki bátran felemeli a hangját a nemek közti egyenlőtlenségek láttán: íme, Anya Taylor-Joy.

„Itt nagyobb biztonságban vannak a gyerekeim” – Oxánát a Máltai Szeretetszolgálat integrációs programja segíti

WMN Ügy – 2024. június 10. – MZS

Oxána annak reményében indult útnak Ukrajnából Magyarországra, hogy jobb és biztonságosabb életfeltételeket teremthet a lányainak. A Máltai Szeretetszolgálat integrációs programjának segítségével kezdtek új életet.

Nők által írt könyveket olvasni még mindig nem elég „férfias” – ez pedig a társadalmunk egészére kihat

WMN Life – 2024. június 6. – MZS

Ha olyan emberek történeteit olvassuk, akik különböznek tőlünk – akár a nemük, bőrszínük, társadalmi osztályuk, származásuk, szexuális irányultságuk tekintetében –, akkor más szemszögből láthatjuk a világot.

< 1 2 3 4 5 6 7 >