A 41 éves István nélkül nincs buli

Magyarország első városában idén sem aprózzák el, négy napon keresztül ünnepelnek majd.

A Szent István Napokon már péntektől színházi előadásokkal, koncertekkel, kertmozival, gasztroudvarral, színvonalas gyerekprogramokkal várnak.

Ezt a néhány napot érdemes Esztergomban tölteni, ugyanis nem lesz olyan nap, ami ne tartogatna izgalmas programokat az egész család számára, legyen szó a Budapest Jazz Orchestra és Gájer Bálint nagykoncertjéről, a 41 éves István, a király rockoperáról, ami Feke Pál rendezésében, koncert formájában érkezik, a Kabóca Bábszínház előadásáról, illetve a kertmoziban olyan klasszikusokról, mint a Meseautó, az Üvegtigris 2 vagy a Most vagy soha!…

programajánló Kimenő Radival augusztus 20. augusztus 20 programok
Kép forrása: visitesztergom.hu

A részletes programot ITT találod.

Hogy ne üres hassal tátsd a szád a tűzijátékkor

Vajon mit szólt volna Szent Istvánunk, ha tudta volna, hogy ilyen aktív kínai közössége van? Hát a fején pörgött volna az örömtől! Pláne ha már akkor is ilyen remek programokat szerveztek volna, mint a Chinatown Budapest éjszakai piaca.

A Chinatown Teraszon május elsejétől – ezúttal – szeptember elsejéig (a nemzeti ünnepeken is) az ázsiai street food legjavát, kínai bbq-t, dim sumot, wok-ételeket, kínai sört, bubble teát, trendi nyári italokat kóstolhatsz olyan fogások mellett, amikkel máshol nem találkozni (Fiala Borcsa erről szóló írását ki ne hagyd!).

Idén két új résztvevőt is köszöntenek a teraszon: a jól ismert Wang Mestert, és az In Town Hotpot éttermet – az étlapjaikon szereplő újdonságok biztosan mély benyomást tesznek majd rád.

programajánló Kimenő Radival augusztus 20. augusztus 20 programok
Kép forrása: Facebook/ IN TOWN Hotpot Budapest

Ha már rá vagy feszülve az össznépi tűzijáték nézésére, legalább ne üres hassal bambulj a tömegben!

Bővebb infókat ITT találsz.

Atomjó kertmozi élmény a Kopaszi-gáton

A tavalyi év egyik legnagyobb hatású mozija volt az az életrajzi filmthriller, amelyet Christopher Nolan írt és rendezett az Amerikai Prometheus című könyv alapján, és amely az atombomba atyja, J. Robert Oppenheimer életét dolgozza fel.

Arról, hogy miért érdemes mindenkinek megnéznie a filmet, Gyárfás Dorka írt annak idején, és ha esetleg eddig kimaradt volna – nemcsak a cikk, hanem a film is –, most itt az ideje, hogy pótold. Erre nem is lehetne jobb alkalmat találni, mint augusztus 17-én, a Kopaszi-gát kertmozijában.

Tudomány és történelem találkozása lesz ez a csillagos ég alatt, kár lenne kihagyni! Vigyél saját piknikplédet vagy széket is, hogy még kényelmesebbé tedd az estét.

Bővebb infókat ITT találsz.

programajánló Kimenő Radival augusztus 20. augusztus 20 programok
Kép forrása: UIP-Duna Film

Közeleg a dizájn ünnepe is

A Makers’ Market Budapest egyik kedvenc vásári forgataga, ahol a dizájnra és a kortárs kézművességre nyitott közönség egyedi tervezői termékekkel és azok alkotóival találkozhat. A vásár résztvevői ugyanis a kortárs dizájn élvonalát képviselő tervezők közül kerülnek ki.

Ezúttal pedig egy igazán különleges hangulatú eseménnyel várnak: augusztus 18-án a MOST Bisztróban mutatkoznak be a Makers’ legújabb márkái, közülük többekkel most találkozhatsz először, így igazi friss szelekcióra lehet számítani.

A legszuperebb hazai dizájnerek alkotásai mellett érdemes lesz kipróbálni a MOST konyháját is – érkezz ebédidőben, ha teljes élményre vágysz. A remek hangulatról DJ gondoskodik majd. Ne hagyd ki!

programajánló Kimenő Radival augusztus 20. augusztus 20 programok
Kép forrása: Facebook/ Makers of Budapest

Bővebb infókat ITT találsz. 

Megőrülsz-megvadulsz, olyan romantikus programot mondok most

A romantikának mindig fontos helyet szorítani az ember életében. Jól tudják ezt a gyömrőiek is, akik idén augusztus 20-án is megtartják a Romantika Ünnepét.

Így aki ebben az időszakban nem a nemzeti öntudat felélesztésére vágyik, hanem inkább meghittségre, szerelmes andalgásra és sok-sok gyertyafényre, az meg se álljon Gyömrőig.

programajánló Kimenő Radival augusztus 20. augusztus 20 programok
Kép forrása: gyomro.hu

A városközpontban lévő gyönyörű tórendszer ilyenkor hangulatos koncertnek ad otthont, fő attrakcióként pedig több ezer színes lámpást engednek a Gyömrői Tófürdő vizére.

Az esti gyertyaúsztatásban – amelynek párja nincsen – a tórendszert körbeölelő, fákkal övezett sétányról gyönyörködhetnek a látogatók, a hangulatot pedig Steve Sam gitárjátéka fokozza majd.

Bővebb infókat ITT találsz.

Filákovity Radojka