Ingyenes kertmozival dobja fel a júniusi éjszakákat a Budapest Garden

A balzsamos nyáréjszakákat kár a négy fal között tölteni, a filmrajongóknak jó hír, hogy a moziélmény nyáron új szintre emelhető. Lágy szellő, elviselhetővé szelídülő hőmérséklet, felettünk a csillagos ég: a kertmozi műfaja egészen különleges élményt nyújt, és szerencsére egyre több helyen elérhető országszerte.

Így például a Budapest Gardenben, ahol olyan klasszikusokat is vetítenek az előttünk álló napokban, mint a ’84-es Szellemirtók, vagy a szintén „szellemes” (bár inkább a romantikáért rajongó közönséget célzó) Ghost Demi Moore és Patrick Swayze főszereplésével, vagy sokunk gyerekkori kedvence, Az oroszlánkirály.

Micsoda felhozatal! Amit fontos tudni, hogy előzetes helyfoglalásra nincs lehetőség, így érdemes idejében érkezni – és persze a pulcsidat se hagyd otthon. A moziműsort ITT találod.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Budapest Garden (@bp_garden) által megosztott bejegyzés

A szivárvány feletted is ott ragyog

Azt hiszem, nem vagyok egyedül azzal, hogy mindennél jobban szeretnék egy olyan országban élni, ahol mindenkit egyenlő bánásmód és jogok illetnek meg nemi identitástól, valamint szexuális orientációtól függetlenül. És egy olyan társadalomban, amelyben a nyitottság, valamint a másik elfogadása nem távoli vágyálom csupán, hanem alapvetés. Az elfogadás egyik sarokköve pedig a megismerés lehet, amire nem találhatnánk jobb alkalmat az előttünk álló időszaknál.

Június 16-án veszi ugyanis kezdetét a 28. Budapest Pride Közösségi Fesztivál, amelynek keretein belül idén több mint 80 programmal várják az érdeklődőket Budapesten és öt másik városban.

A megismerés elősegítése és a közösségépítés mellett a cél, hogy felhívják rá a figyelmet: az LMBTQIA- (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer, interszexuális, aszexuális) embereket is ugyanazok a jogok illetik meg, mint mindenki mást.

Lesznek többek közt ismeretterjesztő előadások – például az online gyűlöletbeszéd terjedéséről –, színházi darabok, tematikus városi séták és különböző workshopok is. A teljes programot ITT találod.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Budapest Pride (@budapestpride) által megosztott bejegyzés

Apák napi jógamóka a Mad Gardenben

A közös időtöltésnél nincs jobb ajándék – annak is öröm, aki adja, hát még annak, aki kapja!

Apák napja alkalmából, június 18-án a Mad Garden egészen különleges programmal készül, amely segít még inkább elmélyíteni az apák és gyerekeik közti kapcsolatot.

A gyerekjóga egy jól ismert jógastílus, ami nagyban hozzájárul a gyerekek testi, szellemi és érzelmi fejlődéséhez, a közös jógázás pedig nemcsak remek móka, hanem szuper csapatépítés is lesz – tekintve, hogy ez alkalommal a gyakorlatokat nem külön-külön szőnyegen, hanem közösen végezheted majd a lurkóddal.

Előzetes jógaismeret nem szükséges, polifoamot, jógamatracot vagy tornaszőnyeget azonban vinnetek kell magatokkal. Bővebb információ ITT érhető el a programról.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mad Garden Buda (@madgardenbuda) által megosztott bejegyzés

Hajókirándulás a Dunakanyarban

Egy nyári hajókirándulásnál nincs is jobb program – pláne, ha olyan festői környezetben ringatózhatsz a vízen, mint a Dunakanyar. Április végétől újra a Duna hullámain ringanak a Mahart kirándulóhajói, amelyekkel új perspektívából lehet felfedezni nagy szerelmemet, a Dunakanyart. Egy felejthetetlen utazás, gyönyörű panoráma és a Duna illata várja azokat, akik úgy döntenek, hogy jegyet váltanak és stílusosan, hajóval járják be a Dunakanyart.

Az 1500 forintos teljes árú napijeggyel bármelyik kikötőben ki- és beszállhatsz a hajóra, tetszőlegesen megszakítva az utazást – akár egy kávézással egybekötött kellemes séta erejéig. Gyerekekkel is remek program. A járatokat és a menetrendet ITT találod.

Enni azért ne felejts el! 

Ha azt hitted, gasztronómiai élvezetek nélkül hagylak, hát nagyot tévedtél! Vérbeli haspókként a végére hagytam az igazán nagy durranást: a tanév utolsó napjától, azaz most péntektől vasárnapig sütögetős Funky Pho Tribute napokat tartanak a városligeti Pántlikában.

A Funky Pho csapatával régi barátság köti össze a Pántlikát, pár éve még egy fődíjat is elhoztak velük a Gourmet Fesztiválról. Így abban biztos lehetsz, hogy ízekben felejthetetlen élmény lesz ez a közös program is, tele vietnámi és ázsiai ételekkel. 

Lesz Funky Pho lassan főtt lábszárral, ismét meg lehet ízlelni a Funky Pho legendás kimcshijét, és még megannyi addiktív finomsággal várnak! Sőt, 16-án, pénteken személyesen a Funky extulajdonosai, Éva és András fognak főzni és kiszolgálni, és a régi csapatból is többen tiszteletüket teszik. Ha pedig még ez sem győzött meg, akkor képzeld hozzá a tökéletes muzsikaszót, hiszen a Tilos Rádióból Turi Peti jön ünnepelni és zenélni. Úgyhogy: helló, vakáció; szevasz, nyár; csáó, Funky Pho és Pántlika! Bővebb infókat ITT találsz az eseményről. 

Kiemelt képek forrásai: Unsplash / Alexander Grey; budapestgarden.com; Facebook / Mad Garden Buda; mahartpassnave.hu

Filákovity Radojka