Mi lehet a közös napjaink egyik legnépszerűbb előadóművészében, és az ország legismertebb csillagászában? Több, mint azt elsőre gondolnánk. Vikivel és Lacival (nem szereti, ha Lászlónak szólítják) többek között arról is beszélgettünk, hogy miért éppen a Szegedi Egyetem lett mindkettejük alma matere, hogyan határozta meg a nyilvánosság előtti szereplésüket jellegzetes tájszólásuk, arról, hogyan viseli a környezetük azt, hogy a munkájukból fakadóan sokat vannak távol, de arról is, hogy miért húz egyikük szíve külföldre, ezzel szemben a másikuk miért költözött hét év után vissza Magyarországra, szó szerint a világ másik feléről, Sydney-ből.

Meglepő fordulat, amikor egy tudós magánéleti titkokat oszt meg egy ilyen beszélgetés alkalmával, de Laci közvetlensége és vidámsága a kulcsa annak, hogy a tudományt képes egyre közelebb hozni a hétköznapi emberekhez, és már rendszeresen megismerik az utcán, hogy „ő az a csillagász a YouTube-ról”, Viki pedig a tőle megszokott őszinteséggel és önazonossággal áll mindenhez, éppen ezért olyan vele egy asztalnál ülni, mintha egy régi jó ismerőssel találkozna az ember.

Szó esett asztrológiáról, ufókról, de ami ennél is fontosabb, arról, hogy ki milyen emberi értékekben és életfilozófiában hisz. Vicces, szívmelengető adás következik, amit receptre írnék fel mindenkinek, aki gyógyírra vágyik az őszi-téli időszakban.

Közös hang korábbi adásait itt találod:

Krajnyik Cintia