WMN KNYHA
WMN KNYHA

Az életem így kerek: gömbpalacsintával és nagymamám tarkedlisütőjével

WMN KNYHA – 2024.09.05. – FB

A serpenyőt, amiben nagymamám főzőcskézett évtizedekig, most én használom, hidat alkotva múlt és jelen között, így diskurálunk mi ketten a fejemben, miközben a miskulanciából kisülnek a poffertjék, azaz a gömb alakú holland palacsinták.

A gyors, a ráérős és az, amit csak felkapsz: egészséges reggelik, amik tuti beleférnek a napodba

WMN KNYHA – 2024.08.14. – MZS

Rohansz a gyerekkel? Meetingre sietsz? Vagy az edzőteremben indítod a napot? Minden helyzetre van egy jó reggelink, amit kedved szerint alakíthatsz!

Zöldséges-húsos empanada recept, és a félresikerült szuvenírvásárlásaim története

WMN KNYHA – 2024.08.05. – FB

Az empanada igen látványos, ízletes-fűszeres étel, az elkészítése pedig cseppet sem macerás, úgyhogy amellett, hogy remek szolgálatot tesz maradékmentőként is akár, tökéletes vendégváró vagy bulikaja. Íme, a recept!

Debrecenbe kéne menni, francia tacost és fekete bárányos fagyit jó ott enni

WMN KNYHA – 2024.07.30. – DD

Debrecenben el vannak kényeztetve a street food rajongók – mutatjuk, melyek voltak a kedvenceink:

4+1 egyszerű recept, ami alapján a gyerekek is tudnak főzni, sütni

WMN KNYHA – 2024.07.20. – TF

„Kamu” bolognai friss paradicsommal, zöldségtócsni, tonhalas tészta kis csavarral, és tésztasaláta friss zöldségekkel – három olyan recept, amit szeretnek a gyerekek, és meg is tudják csinálni maguknak, ha úgy adódik.

Ezt edd a ChinaTown teraszon: útmutató óvatos finnyásoknak és vakmerő bevállalósoknak

WMN KNYHA – 2024.07.09. – FB

A ChinaTown teraszon van minden, mint a búcsúban, mondjuk is, mit érdemes megkóstolni attól függően, hogy az extrém óvatostól az őrült bevállalósig húzódó skálán hol helyezkedsz el!

Utánajártunk a nyíregyházi gyros titkának! – A nagy nyírosz-teszt

WMN KNYHA – 2024.07.06. – FB

„Amikor Budapestre költöztem, bementem egy gyrososhoz a Nyugatinál. Kérdezték, hogy pitában vagy tálban kérem-e, nekem meg kikerekedett a szemem, életemben ekkora blődséget nem hallottam. Rávágtam, hogy kifliben! Kedvesen megmosolyogtak, és azonnal tudták, hogy nyíregyi vagyok.”

Budapestre csempészett Erdély: vinetta-, azaz padlizsánkrém székely családi recept alapján

WMN KNYHA – 2024.06.29. – BSz

Vinetta. Mi otthon, Székelyföldön, a Nyárádmente felső részén, így ejtjük. Két t-vel. Pedig pontosan tudjuk, hogy ez a megnevezés a padlizsán román megfelelőjéből ered, és román társaink egy t-vel egyszerűen csak vinetének nevezik. Egyesek szerint ez már a nyelvromlás maga, de mit van mit tenni, ha így jön a szánkra?

< 1 2 3 4 5 6 7 >