Hamarosan újra WMN Klub - A diagnózis: mellrák • okt. 22 • Vedd meg a jegyed most »
{* *}
WMN KNYHA

Iráni cukrászda: egy falat kardamomos, rózsavizes napsütés – pisztáciával

WMN KNYHA – 2025.03.30. – FB

Budapesten van egy igazán autentikus iráni cukrászda, melyet egymagában visz Raheban Freedon, aki Iránból költözött Budapestre, hogy sáfrányos, pisztáciás nyalánkságaival elvarázsolja a környékbelieket. Nagyon szeret nálunk élni, a magyarokat barátságosnak és társaságkedvelőnek tartja, a fővárosiak pedig előszeretettel ugranak be hozzá, hogy egy mézes, kardamomos, rózsavizes, pisztáciás csodával csempésszenek egy kis fényt a napjukba.

Isztambult most odavarázsolhatod az étkezőasztalodra – simit, a török bagel, recepttel

WMN KNYHA – 2025.02.18. – FB

A simit, a török bagel, amelyet 1525 óta készítenek Isztambulban, most a te reggelizőasztalodra is odakerülhet koronaként. Eheted vajjal, sajttal, mézzel, saláta mellé vagy szendvicsalapként.

Minyonból kugler, kuglerből zserbó: több bennük a közös, mint gondolnád!

WMN KNYHA – 2025.02.06. – MLM

A zserbóról szerintem mindenkinek van emléke: anyáink, nagyanyáink kedvenc süteménye volt ez a több lapból készült, diós, lekváros, csokis süti, amit, ha máskor nem, hát karácsonykor kötelező volt elkészíteni. A kugler kifejezést esélyes, hogy magyarórán hallottuk először. De mi köze a kuglernek a zserbóhoz – pontosabban Kuglernek Gerbeaud-hoz?

A 110 éves kovásztól a tormás körteszörpig: a Taste Balaton idén is pazarnak ígérkezik

WMN KNYHA – 2025.02.02. – CSA

Napsütés, nyugalom, kulturális programok, aktív pihenés és színtiszta hedonizmus a Balaton körül: Csepelyi Adrienn ízelítője a márciusi Taste Balaton fesztiválból.

Az étkezés összeköt és felszabadít – Ma van az olasz konyha napja

WMN KNYHA – 2025.01.17. – SzHA

Mire érdemes odafigyelni, ha olasz menüt készítünk? Honnan erednek a világ leghíresebb olasz ételei? Hogyan látja egy Magyarországon élő olasz a szülőhazája konyháját, és a magyarok által készített olasz ételeket?

A nagy tejmentes kihívás: 15 ínycsiklandó recept növényi tejföllel, vegán tejszínnel

WMN KNYHA – 2025.01.11. – SE

Hogyan lehet sajt és tejföl nélkül élni? – tette fel magának a kérdést Simon Eszter, amikor két évvel ezelőtt egészségi okok miatt le kellett mondania a tejtermékekről. Azóta viszont rájött: a tejmentes konyha is lehet változatos, és isteni krémleveseket, desszerteket, mártogatósokat lehet készíteni növényi alapanyagokból!

Az étel, aminek védőszent dukál – fűszeres gőzgombóc recepttel

WMN KNYHA – 2025.01.10. – FB

Vajon mi a titka a töltelékes tésztacsomag varázsának, hogy azt a világon annyi helyen eszik? Talán az, hogy olyan, mint egy meglepetés, egy ajándék: csinos csomagolásba van rejtve valami finom. Kis gombóctörténelem, és egy fűszeres húsos bao recept.

Túl sok fokhagyma? Olyan nincs! – Kedvenc WMN-es főzéseink Fiala Borcsával

WMN KNYHA – 2025.01.07. – SzAE

Az év elején sokan kezdenek diétába. Mások inkább azt mondják, önsanyargatás helyett együnk élvezettel (és mértékkel). Ebben szeretnénk segíteni: adunk egy kis muníciót az örömteli étkezéshez, megspékelve némi Fiala Borcsa-életérzéssel.

< 1 2 3 4 5 6 7 >