Mit is jelent, hogy a tészta al dente?

Olaszországban az étkezés nem csupán az összetevőkről szól, hanem a kultúráról, a hagyományról és a szenvedélyről is. Amikor kiköltöztem Szicíliába, emlékszem, mennyire elvarázsoltak a vasárnapi ebédek, amelyeket szinte szent rituáléként tartanak a családok. A menüsor hosszú: kezdik az előétellel, ezt követi az első fogás, ami a tészta, aztán a második fogás, ami hal vagy hús körettel, majd jön a desszert és a gyümölcsök (ennek a sorrendje minden családban változó), végezetül pedig a kávé. Ezeket a fennséges ételeket azonban el is kell készíteni, ezzel kapcsolatban számos olasz kifejezés létezik, amit hallhattunk már. Ma megosztok veletek néhány főzéssel kapcsolatos, kulcsfontosságú olasz szót, amiket mindenkinek érdemes ismernie, aki érdeklődik a gasztronómia iránt. Siete pronti? Nézzük, hogyan beszélnek az olaszok a főzésről! Pálfi Franciska olasztanár, az olasz életérzés nagykövete, WMN Creator videója.
–
@wmn.hu Olaszországban az étkezés nemcsak ízekről szól – hanem szenvedélyről, hagyományról és közösségről is. 🍷 Pálfi Franciska, a WMN Creatora éveket töltött Szicíliában, ahol a vasárnapi ebéd szinte szent rituálé: több fogás, friss alapanyagok, hosszú beszélgetések. Most olasztanárként azt is megmutatja, hogyan beszélnek az olaszok a főzésről – szó szerint! 🍝 Nézd meg a videót, tudd meg, mit jelent az al dente, és merülj el az olasz gasztronómia legfontosabb főzési kifejezéseiben! #wmn #wmnmagazin #wmncreator #olaszország #gasztronómia #szicília ♬ eredeti hang – WMN Magazin - WMN Magazin
Kiemelt képünk illusztráció – Forrás: Pexels