törleywmn

-

Távol álljon tőlem, kérem, hogy halmozzam az élvezeteket. Tudjátok, mennyire tudatos nő lett belőlem. Na, de a régi életemben, egy másfajta időszámításban, egy messzi-messzi galaxisban én bizony négy kanállal faltam azt, amit mások a legrosszabb esetben is csak kettővel szoktak. Az életet. Halovány emlékeimet felidézvén, előszedve gyötrelmes múltam sötétben megcsillanó fénysugarait, most elmondom nektek, hogy bizony nem kell ahhoz se szilveszter, se születésnap, hogy az ember felpukkantson egy (kettő, három) üveg pezsgőt. De nem ám!

Íme az én szemérmetlenül hedonista listám arról, hogy a pezsgőzéshez nincs szükséged alkalomra. Most, hogy belegondolok, ez még akkor is így van, ha időközben tudatos nő lett belőled…

1. Ha nincs bent a főnök
(Ezt én még soha nem próbáltam, csak hallottam az egyik unokatestvérem sógora vejének nagyanyjától.)

2. Ha meleg van
Nekem senki ne mondja, hogy a fodrosan repedező kánikulában létezik jobb szomjúságcsillapító a jégbe hűtött magnumnál. Erre van képi bizonyítékom is. De nem mutatom meg.

3. Ha van otthon eper
Az embernek felnőttkorára el kell jutnia odáig, hogy ha epret lát, akkor eszébe jusson az a kétségkívül fontos tény is, hogy milyen nagyon mennyei ez a gyümölcs pezsgővel fogyasztva. (Ha szeretnétek egy jó Testarossa receptet, szóljatok, mert mixerkedtem anno. Igen, én ehhez is értek.)

4. Ha szakítottak veled
Ha köcsög volt a csávó/csaj, akkor az ünneplés miatt, ha meg jóarc volt, akkor egéritatás helyett inkább felejtsd el a búbánatot. Pezsgővel.

5. Ha főzöl
Ezt nem kell magyarázni. Főzéshez a szőlő nedűjénél kiválóbb inspiráló–motiváló folyékony tartalmat nem is tudnék elképzelni.

6. Ha kirúgtak
A pezsgőbuborék erősen old (szinte) minden típusú bánatot. (Meg ugye egyértelmű, hogy ha új melóhelyed van, pukkantasz?)

7. Nászéjszakán
Mondjuk, ezt még nem próbáltam, de én tutira pezsivel oldanám a bennem felgyülemlett feszültséget.

8. Vasárnap reggel
Egy jó orosz kaviáros blini mellé. Ezt a Fialától tanultam.

9. Szex előtt és szex után
Igen, tudom, hogy ez akár két külön pontba is mehetne, de a szex az szex. Úgyhogy maradjon csak egyben. Pláne akkor, ha a kettő között is kortyolgattok.

10. Ha diétázol
Van az az angol mondás, hogy „a pezsgődiétánál nincs jobb a világon”. Nem ismeritek? Pedig brit tudósok is bebizonyították, hogy így van. Ha nekik nem hisztek, akkor higgyetek nekem. Tapasztaltam magamon.

+1.
Ha életben vagy. Mert az élet alkalom arra, hogy pezsgőt igyál.

Csin-csin!

Szentesi Éva

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Getty Images/Venturelli/WireImage