1. Joey nem ad a kajájából

Joey randizni hívja Phoebe barátnőjét, ám a dolog nem úgy sül el, ahogyan ezt ő elképzelte, a lány ugyanis megszegi az első számú randiszabályt, mégpedig azt, hogy nem nyúl a randipartnere tányérjához. Joey nem ad a kajájából. Soha. Semmilyen körülmények között. Még Rachel éhes kislányának, Emmának se!

2. Joey hálaadási nadrágja

Kedvenc együgyű szereplőnk kibulizza magának Monica-nál, hogy süssön meg neki egy egész hálaadási pulykát, mert ő azt egész biztosan meg fogja enni. Joey nem engedi, hogy a sült hús kifogjon rajta, ezért nekivetkőzik, méghozzá Phoebe terhesnadrágját ölti magára. Mondanunk sem kell, hogy sikerül neki.

3. Joey segítséget kér

A csapat síelni megy, ám útközben lerobbannak. Joey remek ötletet eszel ki: beleírja nagybetűkkel a hóba, hogy PLEH. Azaz HELP, csak megfordította, hogy a repülőről is olvashassák.

4. Joey megesketi Monicát és Chandlert

Egy forgatás miatt majdnem elkésik az esküvőről. Igen ám, de neki kellene összeadnia az ifjú párt. Joey ugyanis elvégzett egy internetes tanfolyamot, hogy tiszteletesként összeeskethesse a legjobb barátait. Épp az utolsó percben ér oda, végül mindenki meghatódik szívhez szóló szövegén.

5. Joey a kvízjátékban

Az egyik legviccesebb jelenet, amikor meghívják híres celebrity-ként egy kvízműsorba játékostársnak. Természetesen a legbanálisabb kérdésekre sem tudja a választ. De a maga együgyűségében a legmókásabb.

6. Joey franciául tanul

Joeynak az istenért se megy a francia tanulás, amit egy szerep kedvéért kellene bebifláznia. Phoebe siet segítségére, de hamar rájön, hogy teljes mértékben reménytelen a vállalkozása, ezért egy ügyes poénnal kimenti a meghallgatáson barátját.

7. A különleges színésztechnika

Amikor Joey végre valahára szerepet kap egy szappanoperában, a csapat együtt nézi a „premiert." Joey pedig lelkesen magyarázza nekik a smell the fart, vagyis szagold a fingot technikát. Ami abból áll, hogy ha elfelejti a szövegét, jelentőségteljesen a távolba néz, mintha valamilyen fura szagot érezne... egészen addig, amíg a következő mondat eszébe nem jut.

 

Kiemelt kép: Jóbarátok című sorozat